Ausztriában mennyira van baj a muszlimokkal?
Bár én Magyarországon élek és dolgozom, az utóbbi időben sokat járok Bécsbe egy munka miatt.
Néhány eset a teljesség igénye nélkül, amit én a helyi osztrák sajtóban olvastam, és eszembe jut hirtelen:
-Önkéntes muszlim csoport saria rendőrségként járta az utcákat az egyik bécsi külső kerületben, a hatóságok lekapcsolták őket
-Csecsen származású, de osztrák állampolgárságú fiatalok csatlakoztak az ISIS-hez, elkapták őket
-terrorellenes razziák Bécsben és Grazban tavaly ősszel
-Bécsben szabadon járkáló, útlevél nélküli migránsok nőket molesztáltak
Úgyhogy ott sem fenékig tejfel a Wilkommenskultur, ennek ellenére arról én is meg vagyok győződve, hogy nem minden ott élő muszlim ilyen, vannak köztük teljesen normális emberek.
Sztem annyira nem rossz még a helyzet, mint mondjuk London, Párizs vagy Malmö egyes részein.
És még egy sztori, amit a 8 éve Bécsben élő haverom mesélt:
Utazott az S-Bahn-on (olyasmi Bécsben mint nálunk Pesten a HÉV), felszállt egy arab kinézetű, szakállas fazon egy nagy fekete csomaggal, egy csomó ember meg riadtan le. Nem történt semmi amúgy, csak azt akarom érzékeltetni hogy az emberek azért ott is félnek.
Úgyhogy kedves első válaszoló, a rózsaszín szemüveget azért le kéne venni (amúgy én sem vagyok Orbán-fan, de van, amiben igazuk van).
"Én Ausztriába dolgozok, és nem nagyon van gond velük. Elég jól keresek, te meg rettegj csak Magyarorszagon."
Ki nem szarja le? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!