Tudni arról valamit, hogy mennyien voltak a mai (marc 15.) Békemeneten?
#9 "Valószínűleg többen voltak a Békameneten, hiszen megszámolhatatlan buszt tudtak beszervezni nyilván nem közpénzből. Nem voltam ott, de a teret ellepték, mint koszos tányért a csótányok."
Aha. Szóval ha sokkal többen vannak mint ott ahová te mentél, akkor azok csótányok, te meg nem - mert ti kevesebben voltatok?
Amúgy ellenzéki létedre is jártál iskolába, megpróbálhattad volna kiszámolni hogy hány buszra van szükség ennyi ember "buszoztatásához". Segítek kicsit, átlag 50 utas fér egy buszra. Ha ment 1000 busz (nem tudott ennyi menni), akkor az is csak 1000x50=50ezer fő. Nem több százezer.
Amúgy sikerült ezzel a szöveggel öngólt rúgni, hiszen az ellenzéki gyűlésre buszoztatták a résztvevőket. Nem feltételezés, hogy busz, akkor ellenzéki, hanem ott látható a buszok elején az ellenzéki logo. Szóval ha a békemenetre jön valaki busszal az csótány, ha hozzátok jön akkor az nem csótány? Az nem buszoztatás, nem felháborító?
Megint a szokásos kamu, a "közpénzből". Honnan veszed? Te közpénzből jutottál ki az ellenzéki gyűlésre vagy megvetted a jegyedet?
"Ellenzéki ünnepség pedig a Budai oldalon lévő rakpartot, a Szabadság hídtól a Petőfiig (plusz egy kanyar is volt a BME körül, de az a -+párezer, max 10k+ nem feltétlen számít)"
Ez annyira igaz, amennyire október 23-án igaz volt FeGyőr bejelentése, hogy a Kodály köröndig áll a tömeg. Nem állt és ezt nem más mondta, mint Hont András, aki ott állt a "tömeg" szélén, messze-messze még a megjelölt helytől.
#10, #11, ne nevettessétek ki magatok, kérlek. A csótányos példa egy egyszerű hasonlat volt, mert ők is tömegben vannak, ez egy egyszerű szemléltetése annak, hogy sokan voltatok. De akkor írok pillangókat. (Csak a Bayerfélékről nem az jutott először eszembe)
Kiszámolni nem tudtam volna, mert pontos számadat sincs, sok a bizonytalan szám, és minél többet számolunk becsléssel, annál pontatlanabb lesz az eredmény. A buszoztatást sikerült adományokból megoldanunk hála nekünk is, de egyértelmű, hogy más arányokban. A Békemeneten csak a lengyelek hiányában voltak kevesebben szerintem.
A kép nem bizonyít semmit, a színpadon nincs senki, nem kezdődött el az ünnepség. Az M1 is lehozta 14-kor, hogy 300-an vagyunk, csak azt nem mondták, hogy 15-kor kezdődik alapból, úgy emlékszem, 10p csúszás is volt. [link]
Ez kicsit hihetőbb, mint a mandiner cikk.
Bár régen nem volt rossz a Mandiner se amúgy. [link]
Ez a cikk kifejezetten tetszik, főleg ez a része:
"Egy forrásunk szerint a Fidesz legfelső vezetésében is csak találgatnak, hogy mi történt. Erre rákérdeztünk volna a Fidesznél, a pártnál azonban a péntek délutáni sajtótájékoztatóra hivatkoztak, hogy ott ki fog derülni a Fidesz álláspontja. A sajtótájékoztatón végül annyit tudtunk meg: Szijjártó Péter elképesztőnek nevezte, hogy a HM nem vette észre, hogy külföldi kémrepülőgépek tartózkodnak a magyarországi légtérben, hanem azokról egy újságból értesült – ezért lemondásra szólította fel Szekeres Imrét." :)
Na most az a helyzet, hogy az M1 hírforrás, mert egy "szabotőr" véletlenül bevágott egy olyan képet is, ahol nagy a tömeg. Az m1 meg eközben hazudott.
Amúgy meg nézd meg és mond el, mi a hiba szerinted a képpel.
Én meg szoktam nézni a lakájmédiától bevágott linkeket, hogy legalább lássam miről is hazudnak éppen.
Az első fotón még nem futott be a felbuszoztatott ellenzékiek nagy része. :D
Kérdező, igen, segítettek feljutni, mint a Békemenetre több éve. Ez probléma?
#17, A márciusi ifjak azért aktuális, mert akkoriban is a demokráciáért, szabadságért harcoltak, mint ma. Egyetemek magánosítása, a korrupció... Mindegy, biztos képben vagy, ha Orbánra nem szavaznál. :D
Megértem, aki bizonytalan, MZP is mondta, hogy jószívvel senki nem szavazna az ellenzékre, így, főleg nem ilyen propaganda mellett. Alapból a terv az, hogy leváltjuk a főkolomposokat, a Fideszt, utána pedig a többi fúrót. Garancia egyik párthoz sincs soha, hogy milyenek lesznek, de, ha a változtatás a cél, akkor az Ellenzéki összefogáson kívüli szavazat vagy nem ér semmit, vagy a Fideszt erősíti.
Nem tudom, kire gondoltál, hogy a nyakunkra hozta a háborút, mármint Putyin egyértelműen az agresszor, hiszen úgy vágott bele, hogy semmi esélyük nem lesz nyerni. Felesleges vérontás, és felesleges újabb menekülthullám. Komolyan, egyszerűen nem tudom felfogni, hogy képes valaki azt mondani (amit a békemeneten mondtak többen), hogy Putyin mellett vagyunk... Ha most nem váltjuk le a Fideszt, tényleg ""előre"" (jobbra, keletre, fasizmusba) fogunk menni...
#18 ácsi! Nem azt mondtam, hogy a háborút hozta a nyakunkra, hanem az ukránokat! És ezt nem most a háborús időszak alá gondolom! 5-6 éve, de inkább 6 éve kezdődött ez a nagy ukrán vendégmunkás áradat Magyarországra. Félreértés ne essék én ezzel abszolút nem értek egyet. Idehozzák őket, a normális ember elől elveszik a munkát, ingyen szállást adnak nekik, heti háromszor boltba utaztatják őket. És igen, nyíltan kimondom, hogy ez engem baromira irritál, mert amíg erre van pénz, hogy idehozzák őket, ingyen szállásolják, addig a magyar ember is kaphatna támogatást. Pl több fizetést, vagy akár albérlet támogatást. Mert lenne rá pénz, csak hát a magyar embert szemen kell köpni. Az a legegyszerűbb. Most háború alatt is sok cég idehurcolja őket családostul ingyen szállás. Őszintén, te ezt hol kapnád meg valaha, ha kimennél oda? Soha a büdös életbe!!! Ez az igazság. És a kedvencem, amikor nekem mondják, hogy tanuljak meg ukránul, legyek rugalmas! Hát ezt a nagy büdös lóf.szt! A saját otthonomban majd még én tanuljam az ő nyelvét! Kicsit sem abszurd, hogyha te magyar emberként az angolokhoz, németekhez mész dolgozni, ők biza nem fognak megtanulni neked magyarul. Csak sokan nem látnak a falak mögé. A magyar munkás már pattanásig feszült és ezek végett az ukránok végett olyan, mint egy időzített bomba! Ne adja az isten, de ez végett ha háború nem is, de nagyon komoly tüntetés várható lesz, és ennek a fő oka orban viktor! Hiszen 2/3al rendelkezik, mindent megszavaznak, tehát ez mind ottani felelősség. Ők döntenek mindennemű támogatásról. Ha felveszel ilyen embert kapsz pénzt, támogatást, ha nem nem. Ezen kellene elgondolkodni. Lehet a baloldalra mutogatni, de nyomjuk el csírájában a dolgot! Amíg fidesz 2/3 van, addig a baloldalt semminemű felelősség nem terheli, hiszen lehetőségük sincs egy dolgot nem elfogadni.
És ez a mentalitás abszolút szétszórta a spóráját mindenhova. Legyen szó multi gyárakról, vagy akár egy lidől boltról, vagy akár bármilyen más munkáról, ahol mást nem látsz csak azt, hogy hogy sanyargathatják a napi 8 órádat, hogy tudnak minél több bőrt lenyúzni rólad. Ez a fidesz! Ezt is köszönheted nekik! Itt a választás. Hát éltél-e nagyobb cigányságot, mint amit a fidesz tesz? Úgy kezelik a magyar embert, mint egy aluljárós kunyeráló embert. Lemegy viktor elé dob egy kis pénzt, aztán szavazz rám, utána három évig itt megdögölhetsz. És ezek után van pofájuk 4-5 másodperces ellenzéki videókat bemutatni ostoba idiótákat finanszírozni a mikrofon által, hogy terjesszék az ostobaságot. És megmutatják, hogy ez a márki Zay, hogy beszólt a vidékieknek. Kicsit el kellene gondolkodni melyik a súlyosabb. Márki Zay esetében azt tudom mondani, ami talán egy hofi paródiában volt, hogy akinek nem inge nem veszi magára, akié meg az ing, az meg öltözzön fel. Engem pl nem sértett meg, de való igaz, hogy vidéken számtalan ember van, akarva akaratlanul látom, hiszen a közelünkben lévő kis bolt mellett van egy kocsma, hogy valóban tele van már reggel 7-8 fele és van, aki már be is van karmolva rendesen. Ők meg megérdemlik ezt a stílust. Persze bárki is nyerje meg a választásokat, én azt látom, hogy mindenhogy megszorítás lesz a vége. A fidesz kiszedett minden pénzt, felkészülve a legrosszabb forgatókönyvre. Tehát a baloldalnak nem marad semmi. De ha a fidesz marad akkor sem, hiszen látható volt az elmúlt 12 évben, hogy amire rátették a kezüket, az úgy el is tűnt. Élve Somló Tamás szavaival:
"Nézd a fene belé mind hozzád szaladt,
Elbújt a bőröd alatt."
Szóval ez a magyar valóság, és nyugodtan olvassa el valamelyik fideszes elvtárs. Meg lehet sértődni!
Nem probléma egyáltalán. De az ellenzékiek korábban erősen problémáztak ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!