Ez így fair a kormány részéről?
A sztrájkoló tanárok kötelesek megtartani az óráik legalább 50%-át, valamint a többi időben is felügyeletet biztosítani az iskolában.
Azonban a fizetésüket egész napra levonják, tehát a megtartott órákért sem kapnak semmit, ráadásul a tb jogviszonyukat is megszakítják.
"Menjenek a versenyszférába!"
Csakhogy a versenyszférát itthon a fideszkáderek uralják.
Jaj, mi lenne itt ha mindenki sztrájkolhatna... Most akkor akik multicégnél dolgoznak, túlóráznak, azok is sztrájkoljanak mert a nyugatiak éhbérért dolgoztatják őket?!
A dolgozók 80%-a sztrájkolhatna az alacsony bérek miatt. Ja mégsem, ezt csak az állami szférában engedik meg...
"Most akkor akik multicégnél dolgoznak, túlóráznak, azok is sztrájkoljanak mert a nyugatiak éhbérért dolgoztatják őket?!"
Mutass nekem olyan mesterdilplomást, aki multinál nettó 172 ezret keres, mellé 0 cafeteria, 0 ft szép kártya, 0 egyéb juttatás.
"a fizetésüket egész napra levonják, tehát a megtartott órákért sem kapnak semmit, ráadásul a tb jogviszonyukat is megszakítják"
Ez nem így van.
"De így van, anyukám tanár."
Nincs így. Én is tanár vagyok. (Ez érv???)
"Január 31.-én csak 2 órát sztrájkolt, a következő ötöt megtartotta, de egész napra nem kapott fizetést."
Akkor jelezze az illetékeseknél, hogy ez így nem stimmel! Ha annyiban hagyja, akkor meg magára vessen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!