Ez így fair a kormány részéről?
A sztrájkoló tanárok kötelesek megtartani az óráik legalább 50%-át, valamint a többi időben is felügyeletet biztosítani az iskolában.
Azonban a fizetésüket egész napra levonják, tehát a megtartott órákért sem kapnak semmit, ráadásul a tb jogviszonyukat is megszakítják.
"Ez azért vicces, mert a pedagógushiány miatt akkor sem tudnak összeovnás nélkül megoldani minden órát, ha full létszámon vannak"
Az öcsém iskolájában ilyenkor a karbantartót meg az iskolatitkárt küldik be órára "felügyelni" :D
Kérdező, figyelj arra, hogy pontosan fogalmazz!
"A sztrájkoló tanárok kötelesek megtartani az óráik legalább 50%-át, valamint a többi időben is felügyeletet biztosítani az iskolában."
NEM!
Az ISKOLÁKNAK kell megtartaniuk az órák 50%-t legalább aznap amikor a tanárok sztrájkolnak. Azaz a többi, nem sztrájkoló tanárnak kell órát tartania amíg a sztrájkolók nem teszik meg.
Nem tartanak órát akik sztrájkolnak - pont mert sztrájkolnak.
Ha az ISKOLA nem tudja megoldani azt, hogy az órák 50%-a meg legyen tartva, akkor nem sztrájkolhatnak. A többi, nem sztrájkoló tanár is kell ahhoz, hogy aki akar az tudjon sztrájkolni. Nekem holnap déltől lenne csak órám, a sztrájk miatt viszont reggel 8-kor kell kezdenem mások helyettesítésével.
Kizárólag akkor lehet sztrájkolni akaró kollégát munkavégzésre kötelezni a sztrájk ideje alatt, ha nélküle nem teljesülne semmilyen módon az iskolában az elégséges szolgáltatás. Ha pl. holnap a 4 órára nem tudok bemenni amikor helyettesítenem kellene egy-egy sztrájkoló kollégát, mert belázasodtam, de én helyettem már nem lenne aki bemegy, össze se lehetne vonni osztályokat, sem pedasszisztens, sem a titkárnő nem lenne már elérhető felügyeletre, akkor kénytelen lenne olyan bemenni a gyerekekhez az órára aki sztrájkol. Mert a GYEREKNEK és a SZÜLŐNEK joga van ahhoz, hogy akkor is felügyelet alatt legyen az iskolában a diák ha a tanár sztrájkol.
A TB jogviszony nem szakad meg, nem kellene hazudni még többet. Ha munkanélküli leszel és egyáltalán nincsen munkád akkor is 45 napig jogosult vagy, a járulékot ráadásul HÓNAPRA vonják le és nem napokra. Vagyis aki márciusban eddig dolgozott és kap fizetést az márciusra akkor is folyamatosan biztosított, ha most 2 hétig nem lesz fizetése mert nem dolgozik.
7
"ilyen fizetésemelés után"
Mennyivel nőtt a fizetésük?
ÉS te hol dolgozol? Gondolom, te sokkal többet keresel, mint a tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!