Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szégyelled, hogy magyar vagy?

Szégyelled, hogy magyar vagy?

Figyelt kérdés
2022. márc. 15. 14:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Általában nem.

Aztán múltkor elmentünk nyaralni Svájcba és egy ottani meghallotta, hogy magyarul beszélünk és elkezdett kérdezgetni, hogy mi magyarok miért vagyunk annyira anti-demokratikusak, miért vagyunk ennyire ellenségesek más népekkel és miért hagyjuk, hogy az országunk gazdasága lefelé menjen a lejtőn.

Most azon kívül, hogy nyilván a csóka is egy tajparaszt volt, hisz idegenekhez ment oda politizálni...

Azért csak igen, szégyeltem magam, amiért ezt jelenti külföldön magyarnak lenni.

2022. márc. 15. 15:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Elég valószínű, hogy magyar volt. :D
2022. márc. 15. 15:14
 13/20 anonim ***** válasza:
12, nem, nem az volt. Bennem is felmerült, de elég kemény német akcentusa volt (angolul beszéltünk) szóval nem túl valószínű.
2022. márc. 15. 15:19
 14/20 anonim ***** válasza:
Akkor valami elvakult. Nem sok ember foglalkozik mélyrehatóan egy másik ország politikájával, azért ezt valljuk be.:)
2022. márc. 15. 15:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát itt az oldalon úgy tűnik az emberek döntő többségének megvan a véleménye az oroszokról, az EUról és az USAról. Ugyanígy miért ne lehetne meg a véleménye egy külföldinek rólunk?

Egyébként valahogy egy templomhoz tartozó fószer volt. Nem gondnok, mert zakóban volt, de a templom lezár trészéről jött ki éppen. Azért is szólított meg, mert látta, hogy bizonytalanok vagyunk, hogy be lehet-e menni oda vagy sem.

igazából elvakult vagy sem, rámutat, hogy ha egy külföldi tud rlunk valamit, akkor ez a kép alakul ki. Ráadásul ont egy svájcitól kapni a demokráciáért...

Egyébként még gimis koromban több osztrák határközeli benzinkútnál láttam a feliratot, hgoy "magyar, ne lopj", az is elég kínos volt... aóta eltelt közel másfél évtized, nem tudom változott-e bármi..

Összességében az a benoymásom, hogy nem kedvelnek minket külföldön. Innen nyugatra legalábbis. Innen keletre.... hát talán. Mármint a románokon meg ukránokon kívül, mert ugye ők is utálnak minket, de az azért kicsit más.

2022. márc. 15. 15:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Az lehet de azért, mondom, hogy elvakult volt, mert nem szabad általánosítani. Nekem pl eszembe jutna lehordani egy átlag orosz állampolgárt a jelenlegi helyzet miatt, mert nem sok köze van hozzá jó eséllyel.
2022. márc. 15. 15:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem, hiszen nem tehetek róla.
2022. márc. 15. 15:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem, - nem azt szégyellem, hogy magyar vagyok, hanem azt, ahogyan viselkednek sokszor a honfitársaim. Égetik a nemzetet itthon és külföldön, s mindenütt úgy általában, amerre megfordulnak. A problémám az ezzel, hogy én hiába viselkedem, amerre járok, mindenhol éreztetik velem, hogy "csak" egy magyar vagyok.
2022. márc. 15. 16:16
 19/20 anonim ***** válasza:
11) Valami nagyon megrögzött ballibsit foghattál ki. Már 13 éve külföldön élek 18 éves korom óta, mégse jön senki ilyennel hozzám, pedig hungarológiát tanítok az egyetemen. Mindenki felfogja, hogy egy ország állampolgárai nem azonosak a kormánnyal, nekem eszembe se jutna ez a képtelen ötlet, hogy egy oroszt letámadjak (vagy akármiylen más nációt) az elnökük/vezetöjük miatt.A legtöbb embernek akivel találkozom a híres megyar ételek meg a Balaton, meg a SzigetFesztivál ugrik be Magyarországról, és nem a politikai dolgok.
2022. márc. 15. 16:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha a vezetésre gondolok és hogy emiatt minek nézik a magyar embereket a külföldiek, igen.
2022. márc. 15. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!