Szégyelled, hogy magyar vagy?
Általában nem.
Aztán múltkor elmentünk nyaralni Svájcba és egy ottani meghallotta, hogy magyarul beszélünk és elkezdett kérdezgetni, hogy mi magyarok miért vagyunk annyira anti-demokratikusak, miért vagyunk ennyire ellenségesek más népekkel és miért hagyjuk, hogy az országunk gazdasága lefelé menjen a lejtőn.
Most azon kívül, hogy nyilván a csóka is egy tajparaszt volt, hisz idegenekhez ment oda politizálni...
Azért csak igen, szégyeltem magam, amiért ezt jelenti külföldön magyarnak lenni.
Hát itt az oldalon úgy tűnik az emberek döntő többségének megvan a véleménye az oroszokról, az EUról és az USAról. Ugyanígy miért ne lehetne meg a véleménye egy külföldinek rólunk?
Egyébként valahogy egy templomhoz tartozó fószer volt. Nem gondnok, mert zakóban volt, de a templom lezár trészéről jött ki éppen. Azért is szólított meg, mert látta, hogy bizonytalanok vagyunk, hogy be lehet-e menni oda vagy sem.
igazából elvakult vagy sem, rámutat, hogy ha egy külföldi tud rlunk valamit, akkor ez a kép alakul ki. Ráadásul ont egy svájcitól kapni a demokráciáért...
Egyébként még gimis koromban több osztrák határközeli benzinkútnál láttam a feliratot, hgoy "magyar, ne lopj", az is elég kínos volt... aóta eltelt közel másfél évtized, nem tudom változott-e bármi..
Összességében az a benoymásom, hogy nem kedvelnek minket külföldön. Innen nyugatra legalábbis. Innen keletre.... hát talán. Mármint a románokon meg ukránokon kívül, mert ugye ők is utálnak minket, de az azért kicsit más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!