Hogyan lett ennyi putyin-párti magyar 12 év alatt?
Én emlékszem még Orbán Viktor 2000-res évekből ismert orosszellenes szólamaira, több rokonom emiatt szavazott a fideszre.
Hogyan lett most a fideszes hívők orosz, de inkább putyin-pártiak? Senki sem emlékszik az orosz tankokra? Hogy bírta így àtnevelni a szavazótáborát, akik 12 évvel ezelőtt pont az ellenkezője miatt szavaztak rá?
8
Ja értem. Hát, eleve rossz a kérdés, mert Orbán nem "csinált". Sok m1-et nézek, de semmi szuggesztív műsort nem adtak le Oroszországról, sem Putyinról. Max volt hosszabb összefoglaló, ha ide jött Putyin vagy Viktor ment oda, vagy bármelyik EU-s vezető. Annyi a nagy titok, hogy a nagypolitikában vannak érdekszférák, amikbe a kisebbségek is beletartoznak. Ha mindkét dolgot megsértik (jelen esetben a nagy és "okos" nyugatiak), annak következményei vannak.
De nekem is van egy kérdésem. A valamikori kommunisták hogyan váltak a nyugatiak seggnyalójává és a demokrácia utolsó reménysugaraivá?
"De nekem is van egy kérdésem. A valamikori kommunisták hogyan váltak a nyugatiak seggnyalójává és a demokrácia utolsó reménysugaraivá?"
Talán rájöttek, hogy a nyugatiak világa élhetőbb és emberibb, minden hibájukkal együtt, ellentétben a rájuk erőszakolt komcsi förtelemmel. Mindig csak ezt az apróságot hagyjátok ki az érvelésből. Ha a keleti illiberális Kazahsztánban vagy Üzbegisztánban élnénk, ilyen vitát nem is tudnánk folytatni itt, mert mindennek szépnek és jónak kellene lennie.
11-es, akkor átaludtad az évtizedet, mert Orbán kifejezetten összebarátkozott az orosz rezsimmel az évtized alatt, mikor a 2000-res években még ellene kampányolt Gyurcsány uralma idején.
Legutóbb meg putyin asztalánál hallgatta végig, hogy vissza kell állítani a NATO asszem 97-es határait, amiben ugye Magyarország nincs benne, mert mi demokratikusan 1999-ben szavaztuk meg a csatlakozást, de nem putyinista, oroszbérenc, mi?
12
A nyugatiak világából mindig csak egy dolgot tudtok kiemelni: van pénzük, és ennyi. De akkor beszéljünk már arról, hogy mennyire szólás és vélemény szabad a Nyugat napjainkban? Kitalálom, erre az a válasz, hogy "De nekik sok pénzük van, nekünk meg nincs."
16
Mert Magyarországon mit nem mondhatsz szabadon? Témaköröket kérek.
17
Mi nem illiberális mintaállam vagyunk? :)
Viktor Viktorovics Vikátorovics Viktorta von Traktorta de (mégiscsak) Viktorta
egyik régi dakota-közmondása szerint a rég az régen volt, a most az most van, így a mostani oroszok is mások, mint a régi oroszok, így a mások nem lehetnek a régiek, így a mostani mások, mivel másak, mint a régiek, ezért szerinte ők most jobbak, így lehet velük összekokettálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!