Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit kell tenni éles helyzetben...

Mit kell tenni éles helyzetben, ha megszólal a sziréna?

Figyelt kérdés

Budapesten ugye ott van a metró és a bunkerek, ahova menekülni lehet ilyenkor, de vidéken hova a fenébe menjen az ember? Nálunk ugye vidéken sem bunker, sem földalatti járat, semmi nincsen, ami menedéket tudna adni. Ha van is bunker, akkor az valahol egy rég elfeledett helyen az erdő legmélyén beomolva. Nem reális, hogy bárki is eljut odáig ésszerű időn belül.

Egyébként tényleg, sziréna megszólalása esetén azonnal menekülni kell a legközelebbi óvóhelyre vagy mi a protokoll ilyenkor? És ha az ember azt sem tudja hova kell mennie, akkor mi van?

2022. márc. 6. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
24%
Lekapcsolod, hogy csökkentsd a zajszennyezést. Amúgy én Budapesten lakom, soha nem hallottam itt szirénát, és nem indulnék el a metró felé.
2022. márc. 6. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sem indulnék a metró felé. Egy bombát oda dobnak, felrobban, aztán beomlik, ott nyomorodok meg.
2022. márc. 6. 22:29
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Mit jelent az, hogy "vidék"?

Nagyobb városokban, ahol vannak iskolák, jellemzően az iskolai épületek alatt vannak légópincék.

A középiskolák nagy részénél tudtommal vannak ilyenek, de az egyetemek közül szinte mindegyiknél biztosan van.

2022. márc. 6. 23:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Vidék alatt én a kisvárosokra gondolok vagy akár a városok közti falvakra. Magyarország nem csak nagyvárosokból áll, ahol minden iskola alatt ott egy légvédelmi pince.
2022. márc. 6. 23:39
 5/6 A kérdező kommentje:
De amúgy ez jó volt, mert a légoltalmi pincékről most hallottam először. Tehát a vidéki nagyvárosokban akkor valószínűleg a nagy templomok és oktatási intézményekhez kell vonulni baj esetén. Legalább ezt megtudtuk.
2022. márc. 6. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:
87%
Leginkább vágd magad hasra.
2022. márc. 6. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!