Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha mindenki azt nézi szavazásk...

Ha mindenki azt nézi szavazáskor hogy neki jó-e az élete így akkor eredmény a többségnek jó lesz nem?

Figyelt kérdés
Ha mindenki csak magával folglakozna, és a szavazók 51%-a egy pártra szavaz, akkor végülis a többség elégedett lesz nem? És nem ez a lényeg a szavazásnál. Vegyünk egy olyan példát hogy mondjuk 10 ember szavaz. 9-nek jó egynek nem. Ha mindenki azzal foglalkozik hogy annak az egynek nem jó ezért másra kell szavazni akkor annak az egynek jó lesz a másik 9-nek meg nem. Vagy nem így van?
2022. márc. 6. 00:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%
10: nem hiába vagy kétpipás nyomorult, ha csak ennyi indoklásra futja az érveidből
2022. márc. 6. 05:48
 12/22 Beviz Eltek ***** válasza:
4%
Miért indokoljak? Azon a szinten te nem vagy hogy bármit is indokolni akarjak neked. Fogadd el faxsaág amit írtál és annyi. Az meg hogy hány pipám van neked mérvadó? Hülyehyerek 2 napja regisztáltam eddig csak a nagy faxságokra reagáltam kb 3 ember faxságaira.
2022. márc. 6. 05:58
 13/22 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem is marhaság amiket írtál... kifejteni meg semmi kedvem, minek vitatkozzak oldalakon keresztül,mikor nincs belőle semmi hasznom?
2022. márc. 6. 06:01
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

Kinek mi a jó? LuxusMerciben ülő 6 pulyás embernek, hogy van a csok, az ingyenótókedvesmény.

6 pulyás mocsokban élő állampolgár, aki kap Viktortától egy zsák krumplit, rezsicsökkentést.

Él olyan is, aki használja az agyát, és a falat kaparja, hogy egy gondolkodásra képtelen országban él, mert a nép megelégszik egy ilyen Viktorta-félével.

"Jó" kilátások...

2022. márc. 6. 06:40
 15/22 A kérdező kommentje:
Igen kinek mi a jó. Mindenki azt nézze hogy neki mi a jó. Ez nem mindenkinek ugyanaz. De ha a legtöbb embernek így jó akkor, az országnak összességében jó
2022. márc. 6. 08:36
 16/22 A kérdező kommentje:
Most ha az öreg néni egy zsák krumpliért azt mondja hogy neki így jó akkor neki így jó. Miért akarod megmondani neki hogy de neki ugyan nem jó?
2022. márc. 6. 08:42
 17/22 tobas ***** válasza:

Elméletileg jól hangzik, gyakorlatilag meg az látszik, hogy nekem semmi hasznom nincsen belőle. OTP Közép-Kelet Európa legnagyobb bankja egyik legnagyobb bankja, még sincsen ott számlám, mert összehasonlítva a pénz kivivő külföldi bankokkal, drágábbak az alapszolgáltatások. Érdemes megnézni összehasonlítani az Erste ausztriai alapcsomaggal vagy a KBC belga alapcsomagjával.

Benzinkutaknál is valamiért nem a MOL-nál olcsóbban adták az üzemanyagot a Auchannál, a Lukoilnál, az árstop előtt.

Ugyanígy sokkolt amikor betévedtem hazai kereskedelmi üzletláncba.

Érdekes módon Belgiumban szét vannak adóztatva az egyszerű dolgozó emberek és mégsem látszik annyira alacsonynak az életszínvonal. Igen ott az Áfa, csak 21%-os, de szembe igen magasak a magasabb jövedelmet érintő adók. EU-ban a legmagasabb. Lenne mit javítani, költségvetést átgondolni, államadósságot csökkenteni, mégsem roppan bele az ország, hogy 28 nap a minimum szabadság, hosszabb az évközi és rövidebb nyári szünetekbe az iskolákban vagy abba, hogy elvégzek 4 nap alatt dolgozod le a 38 órát.

2022. márc. 6. 11:17
 18/22 anonim ***** válasza:
17-es pont ez a baj hogy nem érted miért gond hogy a multik viszik kifelé zsákszámra a pénzt. Ha értenéd nem csodálkoznál azon hogy így vannak a dolgok.
2022. márc. 6. 14:49
 19/22 tobas ***** válasza:

Szerintem meg te vagy az, aki szerint itt aztán hatalmas gazdasági csoda lenne, ha a multik helyett a szűk magyar elitet tennék még gazdagabbá. Azért ez nem ilyen egyszerű. Amiről te írsz azt úgy hívják, hogy arab olajállamok. Választásokkor is jól látszik az elv, miszerint Magyarországon alacsonyadókból akarnának hatalmas jóléti intézményeket finanszírozni. A mostani kormányzópártok kampányán ez kiválóan látszik, hogy mennyire nem számít a jövő, csak a ma pénztárcája.

Ha nincsen igazam, akkor miért nem csak nálunk magasak az adók, hanem a mondjuk a multiktól hemzsegő Németországban. Azon kívül persze, hogy ott létezik az újraosztás elve.

2022. márc. 6. 15:14
 20/22 anonim ***** válasza:
Látom hiába komptatom a billentyűzetet, mint írtam nem vagyok tanár hogy türelmesen elmagyarázzam.
2022. márc. 6. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!