Ha mindenki azt nézi szavazáskor hogy neki jó-e az élete így akkor eredmény a többségnek jó lesz nem?
Most őszintén kérdezem, hogy ezzel mi a gond? Nekem például nem lesz jobb az életem attól, hogy egy magyar multinacionális nagyvállalat nem visz ki milliárdokat az országból, sőt ők hozzák be az országba. Ez jó a befektetőknek, tulajdonosoknak, felsővezetőknek, talán a cégnél dolgozó alkalmazottaknak, ha éppen hozzák a megfelelő számokat. Nekem, mint átlagos magyar állampolgár nem lesz jobb, mert nálunk a magyaron is meg kell gazdagodni.
6-os te most tényleg nem érted?
Extra röviden: Minél több pénzt visznek ki az országból, az ország annál inkább legatyásodik. AZ a pénz nem itt fog újra megfordulni/befektetődni, és nem itt fog hasznot/pozitív változást hozni, de a legfontosabb mivel nem itt forgatják vissza nem fog itt adózni, na mármost az ezzel járó adókiesést valahol pótolni kell, és bizony idehaza a sima átlag embereken, rajtad,rajtam, meg mindenkin csattan a dolog, vagyis mi adózhatunk mint a katonatiszt.
Ez ezzel a gond.
"Nekem például nem lesz jobb az életem attól, hogy egy magyar multinacionális nagyvállalat nem visz ki milliárdokat az országból,sőt ők hozzák be az országba."
De pont hogy neked IS jobb lenne ha nem vinné ki a milliárdokat, nem lenne ennyire szétgatyáasodva az ország, nem kéne ennyit adózni, egész egyszerűen több pénzed maradna meg. És nem, nem hoznak ide be hasznot, innen viszik kifelé de kőkeményen. Németeknél/angoloknál például pont fordítottja van/volt az utóbbi időben, onnan nem hozzák kifelé a cégek, hanem viszik befelé.
"Nekem, mint átlagos magyar állampolgár nem lesz jobb, mert nálunk a magyaron is meg kell gazdagodni."
Mint írtam, de neked is jó lenne, ha mondjuk nem 27%-lenne az áfa hanem mondjuk csak 10%...
De perpillanat olyan az adózási rendszer hogy belelehet tojni, perpillanat azért ekkora putri ez az ország mert szétlopják, és nem nemcsak a politikusok hanem a multicégek is, a politikusok az csak a jéghegy csúcsának felső millimétere.
Na mind1 ha érted, érted ha nem, nem. Sajnos nem vagyok tanár hogy türelmesen minden részletét elmagyarázzam annak mi hogy működik. De hidd el ha az adózási rendszer rendesen ki lenne alakítva és a multik is adóznának úgy ahogy kell, és mondjuk nem vihetnék el a teljes hasznot úgy ahogy van szó nélkül, mindenkinek jobb lenne.
"De pont hogy neked IS jobb lenne ha nem vinné ki a milliárdokat, nem lenne ennyire szétgatyáasodva az ország, nem kéne ennyit adózni, egész egyszerűen több pénzed maradna meg."
A multik hoznak ide know how-t tech-et is. Ha nincs multi, akkor máig nem lenne önkiszolgáló pénztár, mert a magyar boltokat nem kényszerítné a verseny, máig lehetne 2-3 dologgal is sorban állni huszadiknak a hagyományos pénztáraknál.
Nem lenne LIDL, ahol azonnal új pénztárt nyitnak, ha a szalagon túl áll a sor.
A legjobb fizetéseket a multi boltok adják, egyszerűen azért mert olyan know how-t, hatékonyságot hoznak be, amivel jó árakat és jó fizetéseket tudnak adni.
Nem hiába, hogy az első három helyen multik vannak a kiskereskedelem rangsorában, mert olyan szolgáltatást tudnak nyújtani, hogy a legtöbben ezeket választják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!