Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nincs érvényes TB-m, akkor...

Ha nincs érvényes TB-m, akkor hogyan fognak megvizsgálni, holnap, mennyit kell fizetnem?

Figyelt kérdés

Lehet eltört a lábam, de nem biztos. Holnap el kellene menni röntgen vizsgálatra, de nincs TB-m.

Mennyit kell fizetnem, illetve mire számítsak?

2022. márc. 5. 22:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
5 evre visszamenően ki kell fizetned a min.jarulekot.
2022. márc. 5. 22:49
 12/27 árokpart ***** válasza:
50%
Ha már így is úgy is fizetned kell akkor inkább menjél szerintem magánrendelésre, magánegészségügybe. Szerintem ha lehetne választani és nem lenne kötelező fizetni a járulékot akkor sokna inkább magánba mennének.
2022. márc. 5. 22:54
 13/27 anonim ***** válasza:

Honnan szedted az 5 évet?

Nem írta a kérdező sehol sem, hogy 5 éve nem volt munkája!

2022. márc. 5. 22:56
 14/27 anonim ***** válasza:
12. Azertcegy magánsebeszet nem két fillér.. csak a röntgen tizenezres tetel lenne...
2022. márc. 5. 22:57
 15/27 A kérdező kommentje:

Borsodban lakom, és erre felé nem igazán van vagyonőr munka. Ami van, az betelt. Nem vicc, komolyan beszélek.

A közmunka meg nem vonzz, főleg abban a városban, ahol lakom. Nem akarom magam lejáratni.

Már eldöntöttem, hogy befejezem a megszakadt tanulmányaimat, gyűjtök pénzt, és elmegyek ebből az országból. Nem akarok sem vagyonőrködni, sem Magyarországon élni. Egy olyan országban akarok élni, ami tetszik nekem, és azt dolgozni, amit szeretek.

2022. márc. 5. 22:59
 16/27 A kérdező kommentje:

Gondolom, a magánklinika drágább.

Amúgy az elmúlt 5 évben dolgoztam itt-ott, cégeknél.

2022. márc. 5. 23:01
 17/27 anonim ***** válasza:
28%

Ne fognak semmit behajtani rajta, a nav egyébként is nemrég vette át ezt az egészet. Ha volt akár egy napig is normál vagy részmunkaidős munkaviszonyban és bejelentették akkor onnan újraindult a 6 hónap türelmi ideje.

Mellesleg mivel ez havonta fizetendő tétel lenne (mint a közületi számlák), így amennyiben 3 hónapon belül nem szólítanak fel a fizetésre úgy a későbbiekben már nem követelhető!

5 évre visszamenőleg az évekre negyedévekre határozat szerint kivetett adófajták követelhetőek, ez viszont nem az!

2022. márc. 5. 23:03
 18/27 A kérdező kommentje:

Jó a nickneved. :)

2022. márc. 5. 23:06
 19/27 anonim ***** válasza:

"A közmunka meg nem vonzz, főleg abban a városban, ahol lakom. Nem akarom magam lejáratni."

De nem érted? Elmész 4-5 nap közmunkára és utána ismét jár neked a tb a türelmi idő miatt 6 hónapig!

Így nem kell a havi 8 ezret fizetgetni...

Ez lenne a lényeg, nem az, hogy ki mit szól hozzá...

(mellesleg ők adják a kenyeret a szádba?

Vagy mit adsz mások véleményére?)

Próbáld másik városban akkor, ha úgy nem ciki, a lényeg hogy bejelentsenek legalább pár napra félévente!

2022. márc. 5. 23:08
 20/27 A kérdező kommentje:

Ó, így már értem! Köszönöm szépen a tanácsot.

2022. márc. 5. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!