Egy hete átestem a koronavírus fertőzésen. Nekem is érvényes lesz a kártyám májusig?
"február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány
(...)
Oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg meglévő fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolványa pedig elveszíti érvényességét.
Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényesség - főszabály szerint - csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa.
A megerősítő harmadik oltás felvétele után az igazolvány korlátlan időre lesz érvényes.
Az egydózisú Janssennel oltottak esetében szintén 6 hónapon belül fel kell venni a megerősítő második oltást ahhoz, hogy az igazolvány érvényes maradjon."
Forrás: [link]
"1) Átesés után ha rendelkezésre állnak T-cellák vagy az antigének,az jobban véd,mint az "oltás"."
Korrekt válasz. A természetes védettség mindig erősebb a védőoltások által mesterségesen generáltnál. Nem is lehet vele összehasonlítani.
#5 Valóban nem egyszerű a rendelet szövege, de ,már a 2§-ban ott van, hoyg a bizonyított fertőzés is jogosultságot ad.
"(12b) A (12a) bekezdés szerinti védettség érvényessége a digitális Covid-igazolvány szerinti pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményének a dátumát követő hat hónapig tart.”"
A hivatalos kormányzati oldalon levő infó hamis lenne? Vagy miért kaptam 0%-ot?
A kérdés nem az volt, hogy mi mekkora védettséget ad, hanem hogy a kártya mitől lesz érvényes...
#8 Hogy miért lettél lepontozva azt nem tudom, mert engem is lepontoztak, holott tényszerűen bemásoltam csak azt a részt a rendeletből ami cáfol téged és válasz a kérdésre.
Viszont nem volt igazad, a rendelet szerint a védettség a fertőzéssel is elfogadott.
Miért mondana ellent (kormány által működtetett) információs oldal a (kormány által hozott) rendeletnek?
Milyen rendelet ez, amiből bemásoltál egy részt? (Nincs időm egy hónapra visszamenőleg kiolvasni az összes Közlönyt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!