Egy hete átestem a koronavírus fertőzésen. Nekem is érvényes lesz a kártyám májusig?
#10 Nem mond neki ellent., csak nem olvastad el a rendeletet.
A kormányzati oldal szerint oltási igazolvány lesz ezután és az oltottságot fogja mutatni.
Ettől még a rendeletben ott van, hogy a betegséget is elfogadják.
nem is lehet másképpen, hiszen egy fertőzést követően 4 hónapon belül tilos védőoltást beadni.
Hát ezért kérdeztem, hogy melyik rendelet ez, hogy elolvashassam... :D
Azt nagyon erősen kétlem, hogy "fertőzést követően 4 hónapon belül tilos védőoltást beadni", én például a pozitív teszt utáni 11. napon kaptam, de az ismerőseim jelentős része is 1-2 hónapon belül. (Természetesen az orvos tudott erről minden esetben.)
#12 Ott van a kormányzati oldalra írva, hogy melyik a rendelet, én is onnan olvastam el.
"Lásd: A Kormány 13/2022. (I. 20.) Korm. rendelete a koronavírus elleni védettség igazolásával összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról"
Ez van a lap alján. Nem olvastad el amit belinkeltél.
#12 "én például a pozitív teszt utáni 11. napon kaptam, de az ismerőseim jelentős része is 1-2 hónapon belül."
Azt kétkedve fogadom. Ez csak úgy lehetséges ha vagy te voltál hülye és elhallgattad az orvos elől, hogy éppen átestél egy fertőzésen, mikor a védőoltás előtt pont emiatt kell kitölteni azt a kísérő adatlapot is és rá is kérdeznek - vagy az orvos volt hülye, hogy ennek ellenére beadta.
Hivatalos koronavírus teszt után nem lehet védőoltást ilyen idővel beadni.
Abban a rendeletben az van, amit én is írtam: két oltás után hat hónapig érvényes a fertőzöttség is. Ez benne van abban amit én is idéztem: "Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa."
Tehát továbbra sem értem, melyik rendelet az, amelyik ennek ellentmond?
Hol szabályozták ezt a 4 hónapot?
Nem voltam hü lye, a tesztpont természetesen jelentette a népegészségügy felé a pozitív tesztet, a háziorvosom is tudott róla, ő írt fel gyógyszereket.
Milyen kísérő adatlapra gondolsz? Nekünk ezt kellett kitölteni: [link]
Ezen nincs ilyen kérdés, csak az hogy volt-e lázas az illető az elmúlt 2 hétben.
Nyilván aki éppen lázas beteg, annak nem szerencsés oltást beadni.
A hivatalos tájékoztató oldalról informálódtam akkor, ott ezt írták:
"Beszélt arról is, hogy aki az első dózis után lett beteg, a második oltását csak akkor kaphatja meg, ha felgyógyult a fertőzésből. Ilyen esetben meg kell várni a teljes tünetmentességet. Ha valaki három napja tünetmentes, és letelt a tünetek megjelenésétől számított tíz nap, akkor gyógyultnak számít, és megkaphatja a második védőoltást."
forrás: [link]
Nem láttam semmiféle tiltó törvényt, hogy hónapokig ne kaphatna oltást bárki..
"Hogy miért lettél lepontozva azt nem tudom, mert engem is lepontoztak, holott tényszerűen bemásoltam csak azt a részt a rendeletből ami cáfol téged és válasz a kérdésre."
Mert frusztrált szerencsétlenekkel van tele az egész oldal azért. Mindegy, hogy tényszerű, megcáfolhatatlan jó választ írsz, néhány nyomorultnak ez az egyetlen öröme, hogy nyomhat egy gombot, amivel lehúzhat téged. Ahelyett, hogy fejlesztenek inkább magukat, meg utánaolvasnának mindennek.
#15 Akkor szerintem te rossznak címezted a korábbi kérdésedet. Én pontosan ezt írtam le, hogy a fertőzés is védettséget ad és a rendeletben is az van, hogy az oltási igazolványt is megkapja aki fertőzött volt.
Pont ezért írtam le újra, hogy nincs ellentét a kormányzati oldal és a rendelet között - hiszen ott is van a rendelet száma ami érvényes.
"Hol szabályozták ezt a 4 hónapot?
Nem voltam hü lye, a tesztpont természetesen jelentette a népegészségügy felé a pozitív tesztet, a háziorvosom is tudott róla, ő írt fel gyógyszereket."
A koronavírus védőoltásához kapcsolt egészségügyi szabályozásban írták le. Ez az orvosoknak van, nem itt a neten kering. Egyéb oldalakat lehet találni ahol határozottan leírják, hogy a betegséget követően és bizonyos antianyagszint mellett nem lehet oltani a védőoltással meghatározott ideig.
Ha beoltottak mégis ilyen rövid idő után, akkor ott valaki hülye volt.
Igen, erre gondoltam. Igazad van, konkrétan nem kérdez rá a papír hogy voltál-e 2 hete koronavírus fertőzött. nekem eszembe sem jutott, hogy valaki elmenjen védőoltásra mikor nemrégen volt bizonyítottan fertőzött.
Amit beidéztél abban is igazad van, egy első oltást követően tényleg ezt javasolták, elismerem.
Hát, akkor az ismerőseim 90%-ának az orvosához nem jutott el ez a szabályozás ezek szerint. :D
Én az első oltás utáni napokban lettem igazolt pozitív, hétfői napon járt le a 10 napos karantén, kedden mentem oltásra, semmi gond nem volt.
Azt nem igazán látom be, hogy egészség szempontjából miért lenne jobb a 2. oltás a fertőzés után, mint az 1. Apukám az első oltását kapta a karantén letelte után 2-3 héttel, az oltóorvos rákérdezett hogy azóta biztosan tünetmentes-e, és ennyi.
Ez tavaly tavasszal volt a legjellemzőbb az ismerőseim körében, igazolt pozitívoknak kb. sohanapján kiskedden küldték az igazolást, viszont mindenki hozzá akart jutni, nem akartak 4 hónapokat várni, így mindenki elment a fertőzöttség után max. 1 hónapon belül, nem hallottam olyanról, akinél problémáztak volna hogy nem oltható. (és végül senkinek nem is lett semmi baja)
Csak hogy tisztázzuk a félreértéseket. (és amúgy február 15-től lesz hatályban)
Áteséssel NEM lesz érvényes a kártya!
1. § (1) A SARS-CoV-2 koronavírus (a továbbiakban: koronavírus) elleni védettség igazolása az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett és a lakosság oltására felhasznált COVID-19 oltóanyaggal - a 3. § (2a) bekezdésében foglalt kivétellel - a Magyarország területén történt védőoltás (a továbbiakban: oltottság) tényének az igazolásával történik.
Kizárólag oltással lesz érvényes.
(3.§ csak országokat és régiókat sorol, ahol szintén beadható)
#7 Módosító rendeletből másoltál be, azt meg nem tartalmazta, hogy adott rész a külföldiekre és magyarországi lakcímmel nem rendelkezőkre vonatkozik. Azokra, akik már oltottak, csak a következő oltást nem vették fel, mert megfertőződtek.
(12a) A (11) bekezdésben foglaltakon túl érvényes védettséggel rendelkezik az a nem magyar állampolgár vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgár is, aki egydózisú oltóanyag esetén az oltást követő hat hónap elteltéig a második oltást vagy kétdózisú oltóanyag esetén a második oltást követő hat hónap elteltéig a harmadik oltást azért nem vette fel, mert
a) egydózisú oltóanyag esetében az első oltást,
b) kétdózisú oltóanyag esetében a második oltást
követő hat hónapon belül a digitális Covid-igazolvány szerint pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló, az EUr. alapján az EUr. 7. cikke szerinti igazolványhoz elfogadható pozitív antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredménye alapján koronavírussal megfertőződött.
(12b) A (12a) bekezdés szerinti védettség érvényessége a digitális Covid-igazolvány szerinti pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményének a dátumát követő hat hónapig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!