Szerintetek lesz olyan hogy valaki ki fogja léptstni MO-t az EUból?
“ putyin örökös helytartója lesz, valasztások, ellenzék nélkül mint kádár”
Kiengedni kiengednek, vagy lesz “vasfüggöny” is?
"UK is kilépett, az ellenzék most akarta hogy a Nato/EU kilèpés is legyen bépszavazáshoz kötve, így ha nincs bármikor kilehet a nép nélkül?!"
Röviden: igen
EU a tagállamok saját hatáskörébe adja a kilépési szándék eldöntésének módját. Vagyis nem szabja meg, hogy kell-e népszavazást tartani.
Alaptörvény alapján erről még csak nem is tartható népszavazás. Szóval az országgyűlésben többségben lévő párt bármikor eldöntheti.
Viszont a kilépés többéves folyamat, akár le is lehet állítani. Angolok 2017. március 29-én jelentették be a kilépést, és hivatalosan 2020. január 31-én kiléptek. Szóval, ha választás után elkezdenék a kiléptetés, akkor az azutáni választásra már le is zajlana az egész, így egy kormányváltás sem akadályozná meg.
"UK is kilépett"
Maguktól léptek ki, nem kiléptették őket.
“ Viszont a kilépés többéves folyamat, akár le is lehet állítani. Angolok 2017. március 29-én jelentették be a kilépést, és hivatalosan 2020. január 31-én kiléptek. Szóval, ha választás után elkezdenék a kiléptetés, akkor az azutáni választásra már le is zajlana az egész, így egy kormányváltás sem akadályozná meg.”
Van a Hard Huxit is, ne felejtsd el, tudom az az országnak rossz, de mondjuk van sztm olyan párt(ok)/ akik ezt bevállalnák, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!