A tanárok miért mondják, hogy 172 ezret keresnek?
Húszas: nyilván, de én még alul akartam becsülni szándékosan. 😀
De tényleg nevetséges ez az egész hozzáállás. Azon túl hogy mennyire sokat dolgoznak a tanárok, egy olyan munkahelyen, ahol nagyon könnyű kiégni, a minőségi oktatás minden ország fejlődésének az egyik alappillére. Nem tudom, mi másra lehetne többet költeni.
23, tessék akkor továbbra is így csinálni. Ja, és nehogy a mostani generációnak picit jobb, könnyebb legyen! Hasonló jókat kívánok, puszi!
Pártitkár
4-es
"Ha olyan rossz ez nekik, váltani lehet más munkahelyre."
Rengetegen megtették/teszik, sokkal kisebb felelősség van egy normál munkahelyen, ezen felül sokkal könnyebb is egy sima munkahely.
"Nagy részük alkalmatlan a versenyszférában megállni a helyét. Érdekes, hogy ők tanítanak, amikor a való életben még nem vettek részt. Miért is?"
Ez marhaság, simán megállják a helyüket a legtöbben, már akik nem készültek még ki idegileg tanárként.
"Mert 6 évig lógtak az egyetemen és onnan visszamentek az iskolába, de az életben még nem voltak önellátóak."
Itt most majdnem írtam valamit amiért kitiltanának...
"A tanároknak évente vagy max 2 évente el kellene menniük valahova DOLGOZNI, hogy valamit megtapasztaljanak az életből."
Járnak dolgozni a suliban tanítanak, az sem olyan egyszerű ám, a gyerekek között sok az agresszív, de még a szülők közt is, egy tanárt hetente több atrocitás ér mint egy átlag irodai munkást 1-év alatt.
"Vajon hogy készítik fel a diákot az életre, ha ők maguk nem állnák meg a helyüket a világban?"
Ők csak a tudást adják, az életrevaló felkészítés zöme a szülő dolga lenne, más kérdés hogy a szülők nagy része erre teljesen képtelen, szülőségre alkalmatlan, és ezt nem képes felfogni.
Az meg hogy keveset dolgoznak, hát ha neked kevés az hogy minden nap 7-re de inkább korábban bemegy, megtartja az óráit, hazamegy dolgozatot javít,felkészül a kövi napra, közben minimum felhívják vagy 4-5-en hogy miért lett egyes a gyerek előző dolgozata, mindezt lekezelő szinte kioktató stílusban, és valamikor délután 6-7 körül végez mindennel, majd lefekszik aludni és bizony minden héten van egy debil szülő aki éjfél körül hívja fel hogy a gyerek fosik,okádik, vagy hasonló csodás dolgok érték,ÉJFÉLKOR....
"lefekszik aludni és bizony minden héten van egy debil szülő aki éjfél körül hívja fel hogy a gyerek fosik,okádik, vagy hasonló csodás dolgok érték,ÉJFÉLKOR...."
Azért ebben a tanár hülyesége is benne van, lássuk be: eleve minek adja meg az otthoni telefonszámát szülőnek? De ha van olyan hülye, hogy megadja, akkor is: miért veszi fel a telefont éjfélkor, ha látja, hogy szülő keresi?...
Az utolsó pont szerintem is hülyeség, telefon kikapcs és kész, ha tényleg akad ilyen idióta, de az amúgy is ritka lehet.
De az összes többi megállja a helyét. A tanárok dolgoznak a legtöbbet napi szinten órában kifejezve, ha egy munkahelyről beszélünk. Ez nem kérdés. És a stresszesebb melók között is van, tényleg rengeteg konfliktussal, nehéz helyzettel, idegileg kikészítő helyzettel, és akkor magáról a tanításról még szó sem esett. Bevallom, nem értem azok heroizmusát, akik ezt a pályát választják. :D Foglalkoztam egy ideig gyerekekkel, edzőként napi szinten 1-2 órát, de már ott is tépkedtem a hajam belül. :D
Nyilván vannak nagyon rossz tanárok is, akik visszaélnek a hatalmukkal és tanítani sem tudnak, ők nyilván nem érdemlik meg a nettő 200-at sem, de ők azért lehetnek jelen, mert nincs konkurencia, és nincs ellenőrzés sem emiatt. Egy lelkiismeretes tanár fizujának nettó 350 körültől kéne kezdődnie, pláne, ha egy orvos 1M körül keres már.
28-29 Nem magától adta meg, szimplán megszerezték, egy időben volt hogy 4x cserélt telefonszámot, és nem olyan elenyésző az éjjel telefonálós idióta, a telefonkikapcsolás sem megoldás, akkor másnap megy a fröcsögés az adott szülő részéről...
De még az én telefonszámomat is volt aki megszerezte....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!