Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A fizetéssel elégedetlen...

A fizetéssel elégedetlen tanárok miért nem keresnek másik munkát?

Figyelt kérdés
Egyre gyakrabban látom a fizetéssel elégedetlen tanárok kérdéseit, rendszerint olyan kifejezésekkel, hogy albérletben nyomorognak, és a hónap végén már enni sem tudnak mit. Ha tényleg ennyire szörnyű a helyzet, akkor miért nem keresnek másik munkát? Igaz, hogy a tanári fizetések nem túl magasak, de ha az illető nem elégedett a bérrel, akkor el kell hagyni a pályát, és ha majd tényleg annyira égető lesz a tanárhiány, akkor az állam úgy is rákényszerül az emelésre. A versenyszektorban is így van, ha nem vagy elégedett a fizetéssel, akkor elmész dolgozni máshova, és ha majd a munkáltató nem talál embert, akkor fizet többet (vagy persze csődöt jelent).

2022. febr. 19. 15:59
A kérdező szavazást indított:
Mert nem állnák meg a helyüket a versenyszektorban
Mert ők hivatásból tanítanak
Mert kényelmes tanárként dolgozni, jó munka
Mert valójában van pénzük, hiszen a szülők, párjuk támogatja őket
Mert élvezik, hogy az órákon ők parancsolnak
Mert nem akarnak új dolgokat tanulni
36 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
Ha minden tanár így állna a kérdéshez, akkor ki tanítana az iskolákban?
2022. febr. 19. 16:14
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

Én kerestem, mert muszáj volt. Azóta sincs senki a helyemre, így rengeteg gyerek ellátatlan az ilyen intézményekben.

-egy gyógypedagógus-

Az nem megoldás, hogy azt mondjuk a maradék pedagógusnak, hogy na akkor keressél mást, mert akkor senki nem fog vigyázni, tanítani, logopédiailag fejleszteni, differenciáltan tanítani, mozgás fejleszteni gyereket. Mert akik ezekben a munkakörökben foglalkoznak is pedagógus bért kapnak.

Nekem jelenleg az egyik gyereknek logopédust kell keresni (20 ezer/hó), másiknak TSMT terapeutát (18 ezer/hó), mert elhagyták a helyi állami intézményt a fizetések miatt és már csak magánoznak.

2022. febr. 19. 16:16
 3/19 anonim ***** válasza:
81%
Hát az biztos nagyon jó lesz, ha mindenki, aki megállná a helyét az átmegy a versenyszektorba, és csak a többiek maradnak ott tanítani.
2022. febr. 19. 16:28
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

#2es vagyok.

Azt még hozzátenném, hogy én baromi szerencsés voltam, mert megvolt (családtól) a kezdőtőkém ami miatt el tudtam kezdeni a magánozást. Így 2,5 nap alatt könnyen keresek annyit, mint eddig 5 nap alatt. És nincs tengernyi papírmunka, sem idegesítő Tanker.

De!!! akkor sem az a megoldás, hogy mindenkit elűzzünk, mert egy átlag magyar családnak nincs pénze ezeket magánban megfizetni. Az meg nem működőképes, hogy az arra szoruló gyereknek ne legyen Dévény tornája, logopédiája, tanulási nehézséggel küszködőnek gyógypedagógusa, konduktora, ingyenes iskolapszichológusa... Szép nemzedék nő majd fel.

2022. febr. 19. 16:34
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
én nettó kétszázat kerestem tanárként, most futár vagyok dupla annyiért.
2022. febr. 19. 16:37
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

"Az nem megoldás, hogy azt mondjuk a maradék pedagógusnak, hogy na akkor keressél mást, mert akkor senki nem fog vigyázni, tanítani, logopédiailag fejleszteni, differenciáltan tanítani, mozgás fejleszteni gyereket."

Épp ez lenne a lényeg, ezzel lehetne lépésre kényszeríteni a kormányt, semmi mással. Tudom, hogy ez most amúgy mennyire gázul és lelketlenül hangzik, meg a gyerekekkel kibaszás, mert igen, az. De amíg nem jut el odáig a dolog, hogy annyian hagyják el a pályát, hogy már tarthatatlan legyen a helyzet, addig a kormány ugyanúgy ívesen szarik majd a pedagógusok fejére, mint eddig. Amíg elegen vannak a mártírok, akik hivatástudatból hagyják magukat kihasználni, addig nem változik semmi.

2022. febr. 19. 17:25
 7/19 anonim ***** válasza:
80%
Aki meg kevesli a betanított munkás fizetést, az ne menjen betanított munkásnak. Majd a burzsoáziának ha kell a termék, akkor bemegy a gyárba, aztán összecsavarozgatja magának.
2022. febr. 19. 17:26
 8/19 anonim ***** válasza:
84%

Én ezt értem (és megértem valahol) 7es.

De most nőjön fel egy generáció így? Mert a munkám alatt bőven láttam, hogy a legtöbb szülő leszarja a gyereke extra igényeit. Amíg az óvoda/iskola/korai/nevtan ingyen ellátta őket, addig nem tiltakoztak, de fizetni már sokaknak eszükbe sem jutna. És igen ez a gyerekkel kibaszás.

Én már nem dolgozom ott, de ha lesz szimpátia sztrájk biztos, hogy elmegyek majd. Na de szerinted a többi szülőt érdekelni fogja ennyire? Mert szerintem nem. A gyerek meg majd ellátja magát :)

2es voltam.

2022. febr. 19. 17:35
 9/19 anonim ***** válasza:
90%
8: én is értem, hogy miért nem teszi meg sok tanár, csak így meg nem lesz változás. Egy ponton túl szerintem fontosabbnak kell lennie a saját érdekeiteknek annál, hogy akkor most más családok ezt hogy fogják megoldani. Mert ha nem, akkor látod mi van...
2022. febr. 19. 17:43
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egyszerre tömegeknek kellene elhagyni a pályát, addig nem lesz változás. Ahogy előttem írták, a versenyszférában is így megy. Egy szintig persze érdemes sajnálni a tanulókat, de ha valóban a tanárok saját jóléte annyira a padlón van, akkor nem szabadna mártírkodni.
2022. febr. 19. 21:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!