Kárpát aljáról pontosan mi elől menekülnek ha onnan 600kmre van háború?
Szerintem ott nem is lesz, nyugat Ukrainát látványosan elkerülik a ruszkik. Ott most is béke és nyugalom van akkor miért menekülnek ide onnan?
Szerintem csak kihasználják a helyzetet hogy ujj életet kezdjenek
3x áraktól pld? Vagy hogy minden össze van kapcsolva omolva? Gazdaság, infrastruktúra, gyógyszer, élelmiszer?
Tudod a háború sok áldozattal jár
Én is kizártnak tartom, hogy ott harcok lennének. Egy számottevő iparváros sincs ott.
Ugyanakkor a háborús nélkülözések elől érthető, ha menekülnek. Pl. ki tudja, hogy egy állami alkalmazottnak meddig tudnak fizetést adni egy olyan Ukrajnában, amelyik a háború előtt is csődközeli állapotban volt. A 18-60 közötti férfiak nyilván a katonai szolgálat elől menekülnek (ha átengedik őket). Ki tudja, lesz-e gáz és villany az ország bármely részén az elkövetkező hetekben? És anélkül élni is roppant kényelmetlen.
Szóval érthetők az ő okaik is. Egyébként onnan tényleg kevesebben menekülnek, mint a harcok sújtotta keleti és északi részekről.
Putyin nem fél Ukrajnát akarja. Kárpátalján nincsenek harcok, mert a nagyvárosok fontosabbak, illetve ha keletről jössz, jobb megvetni keleten a lábadat, mint átsietni nyugatra, hgoy aztán elvágjanak az utánpótlástól.
De ha Putyin az egész országot akarja, akkor előbb-utóbb oda is el fog menni. Lehet addigra már kevés ellenállás lesz, így nem lesznek túl heves harcok, de azért csak tankok és fegyveresek fognak bevonulni. Ezt pedig senki nem akarja a saját lakásából végignézni, mert egy csöppet sem nyújt biztonságérzetet.
Nomeg se kaja, se áram... és mivel előbb-utóbb megjelennek ott is, biztonság sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!