Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A régi nagyöreg magyar politik...

A régi nagyöreg magyar politikusok,elvtársak miért nem beszéltek ha nem is perfecten valamilyen nyelvet? Mert amúgy egyáltalán nem tudtak semmit(sem oroszt,sem angolt) .. Mindig tolmácsgép volt a fülükben emlékszem. Miért?

Figyelt kérdés

2022. febr. 27. 14:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkoriban a tolmácsgép használata afféle íratlan szabály volt. Akkor is rajta volt valakin, ha értett a nyelven. Ne kérdezd hogy miért? Fogalmam sincs.

Az akkori "nagyöreg" politikusok jelentős része valamelyik Szovjet egyetemen végzett! Tehát az Orosz kapásból ment nekik.

És ha megfigyeled, MINDENKIN ott volt.

2022. febr. 27. 14:19
 2/14 A kérdező kommentje:

Oké.. Neked elhiszem..

De akkor is furcsa volt "főleg így" a kötelező tolmácsgép a halló testrészükbe.. :)

2022. febr. 27. 14:35
 3/14 kürasszír ***** válasza:
100%

Nem minden magyar kommunista vezető beszélt oroszul.

Rákosi igen, de ő más nyelveket is tudott.

2022. febr. 27. 15:08
 4/14 A kérdező kommentje:

Ha nem mindegyik beszélt pl oroszul anno miért nem??? Ez szegénységi bizonyítvány.. Manapság már egy átlag polgár is önszorgalomból negtud tanulni ha nem is oroszul, de angolul..

Egyébként meg a hazai politikusok még a kisebb városok polg. mesterei tudnak beszélni angolul. Pl:MZP és sokan mások.. A régiek miért voltak butábbak?

2022. febr. 27. 18:18
 5/14 anonim ***** válasza:

#4-nek:

Nagy az arcod!

Próbáld meg megtanulni az Oroszt, aztán beszélgessünk újra! 100%-ban más betűket használnak mint mi, tehát kezdd talán az ABC-vel. Szólj, ha meg vagy vele! XD

2022. febr. 27. 18:42
 6/14 A kérdező kommentje:
A muterom, és én is tanultunk oroszt.. Muterom diplomázott Oroszból,és én személy szerint orosz mellett angolt is tudom társalgási szintén beszélni. Ennyi! Te meg akkor tanulatlan és tájékozatlan vagy.. Az ilyen legalább ne szólaljon meg itt ebben a tobicban. Tessék menni tanulni. Tudod... Jó pap holtig tanul. :)
2022. febr. 27. 19:17
 7/14 kürasszír ***** válasza:

# 4 # 6

Régen kevesebben beszéltek idegen nyelveket.

Az 1990-es évekig a nyugat-európai vezető politikusok többsége is csak az anyanyelvén beszélt, nemzetközi szinten tolmácsolásra szorult.

2022. febr. 28. 22:19
 8/14 anonim ***** válasza:

#5, #6-nak(kérdezőnek):

Már nem csak nagy az arcod, de ráadásul hazudni is elkezdtél!

Vagy igazat mondasz? Akkor itt egy egyszerű kérés, fejezd be nekem a mondatot:

Учительница, класс урок у готов, ...

Nem kell Cirill betűkkel, elég ha fonetikusan írod.

2022. márc. 1. 21:31
 9/14 anonim ***** válasza:
És nem kell a süket terelés. Ezt bárki kapásból befejezi, aki valaha is tanult Oroszt.
2022. márc. 1. 21:35
 10/14 A kérdező kommentje:

Utáltam jelenteni...

Докладываю мистеру Учителю, что сегодня никто не пропал.

2022. márc. 1. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!