Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány nem tervez valami...

A kormány nem tervez valami adókedvezményt adni a 25 év fölötti nem gyermekes embereknek?

Figyelt kérdés

2022. febr. 22. 14:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
22%

5, nem teszel a közösbe, mert nem lesz utódod. A társadalom kihalását propagálod az életeddel. Még legalább két gyermeket sem tudsz bevállalni, amivel csak szinten tartanád a populációt. Akik vállalnak gyermeket, azok a gyermekük munkája révén fizetik a te nyugdíjadat, idős korodban a TB-det, BKV jegyedet, mert az sem ingyen van. Ők megteszik a kötelességüket a haza érdekében, hogy fent maradjon, mert tőled kihalhatnánk

"7-esnek: a 25 évesek mire fel kaptak adókedvezmány akkor pl?"

Arra, hogy megjöjjön a kedvük gyermeket vállalni. Motiválni kell őket.

Nem veszed észre, hogy minden erre megy ki? A nyugati soros hálózat propagálja az lmbtq-t, mert abból nem születik utód, kihal a magáért még kiálló fehér rassz. Míg Orbán Viktor éppen azt szeretné, hogy fent maradjunk.

2022. febr. 22. 15:04
 12/27 A kérdező kommentje:

9-enek: és a 25 év alattiak? - legalább visszamenőleg akkor a fizetést infálciószerint lekövetnék és akkor mindenki megkapta volna azt ami anno járt volna.

Egyékbént nem támadásként tettem fel a kérdést, csak tudni akartam hogy tervez-e valamit a kormány vagy nem. Ha nem, hát nem

2022. febr. 22. 15:04
 13/27 anonim ***** válasza:
16%

"pl fizetem az adót, amiből a gyermekesek visszakapják az szja-jukat "

Nem. Ostoba vagy. Benne is van. Ők a saját befizetett SZJA-ukat kapják vissza, amit ők termeltek ki

2022. febr. 22. 15:05
 14/27 anonim ***** válasza:
23%

Kedves #8-as, annak az adócsökkentésnek légyszi fuss neki még egyszer és lehetőleg összegszerűen.

Tudod közben szépen megemelték a minimálbért és biztosíthatlak róla hogy idén többet kell fizetni egy dolgozó után mint az elmúlt évben még ha százalékos arányban kisebb is az adó.

Nem mindegy hogy 120 ezer 16%-a, vagy 210 ezer 12%-a.

2022. febr. 22. 15:07
 15/27 anonim ***** válasza:
20%
#5: a SAJÁT SZJA-jukat kapják vissza!!!!
2022. febr. 22. 15:08
 16/27 A kérdező kommentje:
14-esnek: keress rá neten a bruttó-nettó kalkulátornak a 2021-es és 2022-es évinek is. Ott láthatod hogy kevesebbet adózik a cég utánad mint tavaly. Ha nem erre gondoltál, akkor nem tudom mire "összegszerűen" válaszolnom
2022. febr. 22. 15:18
 17/27 anonim ***** válasza:
40%

#16 Én a munkáltató vagyok.

A 8-as válaszodon nehezen tudtam kiigazodni mivel van munkaadói és munkavállalói járulék. Az egyiket a munkavállaló fizetéséből vonják míg a másik a bérre terhelődő járulék.

Te ezt írtad: "A cégek adóját is csökkentették 4%-al a munkavállalóik után.. lásd, megszűnt a szakképzési hozzájárulás és csökkent a szocho-juk, 4%-al kevesebbet adózik a cég utánam."

A munkáltatód nem utánad adózik, azt az adót a béredből vonják. A munkáltató terhei a béren felül keletkeznek.

2022. febr. 22. 15:28
 18/27 A kérdező kommentje:

17:

Akkor rosszul írtam elnézést.

Úgy értettem hogy a teljes bruttó bérem (a szuperbruttóm, azt hiszem így mondják) akkor így 4%-al csökkent (tehát a cégemnek kevesebbe kerülök), miközben az én nettó bérem nem változott.

2022. febr. 22. 15:33
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

17-es, az a poén, hogy ezt a Fidesz úgy adja elő, hogy ebből a munkáltató tud bért emelni. Tegnap volt egy ilyen szórólap a postaládámban. Jót röhögtem a szövegen, de egy szó sem igaz belőle. Ti kaptok adókedvezményt, ez jó, de hogy én alkalmazottként abból egy fillér béremelést sem látok, az is biztos.

Egyébként értem a kérdező problémáját, vannak olyan csoportok, akik semmiben nem részesülnek, csak fizetik az adókat, ott vannak azok, akiknek már felnőttek a gyerekeik, de még nem nyugdíjasok, vannak, akiknek nem lehet gyerekük, vannak, akik meg akarják teremteni az alapokat a gyerekvállaláshoz (legyen hova visszamennie dolgozni az anyukának szülés után, ne akkor kelljen még álláskereséssel is kapkodni, aztán a munkáltatók elhajtják, mert mi lesz a gyerekkel, ha beteg lesz), és nem hitelhegyekre akarnak gyereket bevállalni (ami vagy összejön vagy nem). Egy másik kérdésben épp a TB a téma, hogy hiába vonják, nincs normális ellátás, amikor baj van.

Megszüntették a panelprogramokat, elvonták az állami támogatást a lakáskasszákból, ezzel hátrányos helyzetbe hozták például a társasházakat is, pedig nagyon kellenének a felújítások, és a lakók nem feltétlenül tudják megfinanszírozni.

A magánnyugdíjpénztárakat kivéreztették, nem hagytak sok lehetőséget, pedig a jelenlegi nyugdíjrendszer bajban van, a nyugdíjpénztári cafeteria munkabérként adózik, pont azokat hozták hátrányos helyzetbe, akiknek szükségük lenne az öngondoskodásra, nekem van magánszámlám, de nem mindenki tud erre elkülöníteni pénzt a keresetéből. Már a szüleim korosztálya is érintett abban, hogy még segítik a gyereküket, de már gondoskodni kell a szüleikről, és ez egyre inkább így lesz, plusz még lásd el magad is, mert nem lesz elég az állami nyugdíj, most is vannak olyan nyugdíjasok, akik dolgoznak, mert alacsony a nyugdíjuk.

2022. febr. 22. 15:38
 20/27 A kérdező kommentje:

19-es, végre valakitől egyértelmes, megfogalmazott válasz, köszönöm!

Ennél jobban én sem tudtam volna megfogalmazni.

2022. febr. 22. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!