Miért gúnyolódnak ennyire egyesek a sztrájkoló tanárokon?
Tényleg nem értem ezt a gyűlöletet feléjük, hiszen gyalázatos béreket kapnak, emelett a lehető legpofátlanabb dolognak tartom, hogy büntetést kapnak még a kormánytól mindezért.
A világklasszis érv amit ezzel kapcsolatban olvastam az az, hogy senki nem kényszeríti őket, hogy ennyi pénzért dolgozzanak - nyilván aki ezt írta, a büdös életben nem élt a piacról.
Én ilyen ilyen esetben leginkább szolidaritást várnék, de hát ennyit tud úgy látszik a magyar nép: belerúgni a földön fekvőbe, majd amikor neki lesz hasonlóan rossz, akkor meglepődni azon, ahogy ő ugyanezt kapja.
Általános iskolás tanár mennyit keres?
Bocs a bekérdezésért!
Ugyanannyit. Összecsúszott a bértàbla, már mindenki pálykezdőét (óvónő/tanító/gimnáziumi tanár) ugyanúgy a szakmunkás bérminimumra egészítik ki, mert bértàbla szerint az sem lenne meg nekik.
Tehát nettó 172 az alapilletménye a 3 éves főiskolát végzett óvónőnek és a 6 éves egyetemet végzett mesterdiplomás gimnáziumi tanárnak is.
Bár az óvónő kb. 22 évesen áll munkába, úgyhogy ő még kap mellé szja-mentességet, míg a tanárok a 6 éves képzés miatt ebből is kimaradnak.
"Azok gúnyolódnak, akik nem teljesítettek jól az iskolában és így élik ki a "bosszújukat"."
Én egyetemre járok, szóval nem mondhatod hogy nem tudtam teljesíteni és mégis gúnyolódtam rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!