Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok az (értelmiségiek),...

Azok az (értelmiségiek), akiknek amúgy jó fizetésük és szuper életük van itthon mégis miért szidják a kormányt és miért nem húznak el inkább külföldre?

Figyelt kérdés

Van egy fiatal női ismerősöm, vidéki, stabil élete van (családja, háza, jó fizetése) semmi gondja az országban mégis úgy átkozza a Fideszt, mint egy rossz boszorkány. Azon gondolkozom, hogy az ilyennek mégis mi baja, ha ilyen szuper élete van? Ha a politikai rendszerrel van a baja (keleti nyitás, szólásszabadság) akkor pedig simán kimehetne külföldre, mert perfekt beszél idegennyelvet és kint is teljes értékű jól fizetett állampolgár lenne. Egyszerűen nem értem az ilyeneket mi kellene még nekik.

Akinek lenne oka a Fideszt szidni az én vagyok: infós diplomával szar fizetésem van (bruttó 300), nincs pénzem saját lakásra (mamahotelbe kényszerülök) de még egy milliós használt autóra sem, tele vagyok látens adóssággal (mert a rohadt kormány röghözkötése miatt 12 évig itthon kell dolgoznom, hogy ne fizessek vissza milliókat) és mivel introvertált vagyok kezdek megfulladni ebben az agresszív, intoleráns, érzéketlen, felszínes közegben. Na nekem lenne okom panaszkodni nem az ismerősömnek.

2022. febr. 20. 14:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem teljesen rosszul látod a dolgokat.

Az, hogy valakinek szar a fizetése és szarul él, 99%-ban az ő hibája. Nem a kormánypártté, nem az államé, nem másé, hanem az övé. Ezért másokat hibáztatni, nettó lúzerség.

Ellenben vannak emberek, akiknek vannak elveik, és ha ezek közé nem fér bele a Fidesz, egy abszolút elfogadható dolog, a pénzügyi dolgoktól függetlenül. A Fidesz erkölcsileg egy nagy nulla, politikailag erősen megkérdőjelezhető lépései vannak....

2022. febr. 20. 15:44
 12/14 anonim ***** válasza:
55%

"Az, hogy valakinek szar a fizetése és szarul él, 99%-ban az ő hibája. Nem a kormánypártté, nem az államé, nem másé, hanem az övé. Ezért másokat hibáztatni, nettó lúzerség."

Hagyjad már ezt a nagy igazmondó képmutatást. Csupán annyiban értek veled egyet, hogy a francnak panaszkodik.

2022. febr. 20. 15:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Mert sérti az igazságérzetét az, hogy kilopják az országból a sok pénzt. Nagyon sok jómódú ember utálja a Fideszt. Én teljesen megértem őt, én sem vagyok szegény, mégis utálom a korrupciót. Tudod, ha maffia államot építenek a házámban az nekem sem tetszik. Hiába bújnak nemzeti köntösbe, ők a legnagyobb hazaárulók akik valaha kormányoztak
2022. febr. 20. 17:36
 14/14 anonim ***** válasza:
mert elképesztő kulturálatlanul viselkedik az egész Fidesz-hóbelevanc, Orbánnal az élen. meg döbbenetes mértékben lopják el a közvagyont, amiből például fizetéseket lehetne fejleszteni egy csomó szektorban, mert még az úgynevezett jó fizetések is szarok Magyarországon, a nagy emelések meg, mint a tanároké az elmúlt x évben, még szintentartónak se voltak jók. a korlátozó társadalompolitika, a sok társadalmi réteget sértő, kizáró törvények, az Unióval szembeni szégyenteljes politika... A teljesen nyílt korrupció, a maffiaszerű üzletelés, ráadásul államvagyonnal, a sikeres piaci cégek megfojtása, és főleg az országnak ez a hihetetlen kettéosztása, hogy vannak a fideszesek meg a nem fideszesek, mintha két ellenséges táborból állna Magyarország, akik nyíltan szidják, támadják egymást. Ez egy nagyon sikeres taktika volt az Orbán részéről, ahelyett, hogy egységre, együttes fellépésre törekedne az ország, inkább egymást marják, gyengítve ezzel a társadalom ellenállását az ilyen erőkkel szemben, mint Orbán is. Sehová se haladunk. Iszonyú szegénység van az ország baromi nagy részében, elmaradottság. Szerinted szuper az a világ, amit a Fidesz képvisel? Jó, hogy egy ilyen rosszindulatú, aljas bunkó képviseli és vezeti az országunkat?
2022. febr. 20. 21:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!