Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Öregemberek helyett miért nem...

Öregemberek helyett miért nem fiatal, tanult, világlátott emberek vezetik az országot?

Figyelt kérdés

ma 13:59
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Ez a szavazatok kérdése győzd meg a többieket hogy olyan pártra szavazzanak akik ezt ígérik.
ma 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Volt már olyan is. Orbán Viktor mindössze 35 évesen lett miniszterelnök, 1998-ban.
ma 14:05
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Óh, a klasszikus. 25-30 évesen én is ezt gondoltam: a friss, modern kell, nem a begyepesedett, konzervatív. Csak 40 vagyok, de már most leesett, hogy ezt csak azért gondoltam, mert naiv voltam és tapasztalatlan.

Az ország vezetőivel pont nem a koruk a probléma, hanem nagyjából minden egyéb.

ma 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, soha nem a kora határozza meg hogy az illető eléggé világlátott avgy bölcs, jó politikus-e hanem a személy maga. Van aki már 35 évesen alkalmas és jó miniszterelnöknek és van aki 70 évesen sem lesz alkalmas politikusnak se, nem hogy valamiféle politikai vezetőnek.

Ahogy -as írta, minden fiatal azt hiszi - én is ilyen voltam - hogy az öregeknél mindent IS jobban tudunk.

Aztán rájövünk hogy semmit se tudtunk és azt is rosszul.

ma 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Még valami:

A 90-es években a Fidesz volt a fiatalok pártja. Nem hiába volt a neve ez: Fiatal Demokraták Szövetsége.

Kormányra is kerültek 1998-2002 között. Hogy jól végezték-e dolgukat, ítélje meg mindenki saját maga.

#2 voltam

ma 14:34
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
Talán mert nincs elég tapasztalatuk.
ma 14:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem a koruk a baj, hanem hogy ezek még mindig ugyanazok a mocskos kommunisták, akik már az előző rendszerben is ott voltak.
ma 15:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Az is eljő, de ők is megöregednek velük, és valójában a szavazóik (dinoszauruszok), velük öregedtek, te meg ebbe születtél. A dinóik nem érzékelik, mert az idő velük is telt, ők is megöregedtek. A tanult az probléma inkább, mint a kora, még szíjáró is bevallotta; nem tudja megnézni az sms-t az okostelefon, pedig ő még nem öreg. Mindenesetre az való igaz hogy káderek ülnek a székben, azért is zuhan az ország a szakadékba, de ha az ellenkezője lenne, akkor orbán már rég nem lenne ott, kirakták volna, ezért üldözött el minden szakpolitikust, aki okosabb nála pl. Fodor Gábor. Az egész fidesz Szájer Józsefnek köszönheti azt, ahol tart, már 20 évesen négy nyelven tudott, latinul is, és az egyetemen tanult meg angolul. Hogy Szájer maradhatott az annak köszönheti hogy ő nem vezető egyéniség, hanem aktakukac.
ma 15:48
 9/10 anonim ***** válasza:

#5-höz. Jól végezték-e?

Akkor volt egy APEH. Szerepe az volt, hogy jövedelme szerint mindenkit hozzájárultasson az állami költségekhez.

Akkor volt egy TB aza társadalombiztosítás. Szerepe az volt hogy biztosítási elv szerint mindenki járuljon hozzá egy adott összeggel ahhoz, hogy a kevesek, akiknek szükségük volt rá, kaphassanak támogatást pl. a gyógyszerekre.

Aztán jött az ifjú titánok kormányzása. Takarékossága hivatkozva a két drasztikusan más elven működő intézményt összeolvasztották. Meg is szűnt a biztosítás. Néhány esetben egyszámjegyű támogatást meghagytak. A biztosítási elv megszűnt. Adóelvvé változott. Illetve azzá se.

Aztn jöt az új kinevezett APEH elnök. Tudjátok, akik kitalálta az O1G-t, miután összevesztek. Akkor még barátok voltak. A portással felüzent az egyik elnökhelyettesnek, kotródjék, amig a házban van, ő nem megy tovább a portánál. Az elnökhelyettes visszaüzent. Van ott egy fotel, rendezkedjék be a következő évekre. Akkor még ilyenek voltak az elnökhelyettesek. Egyébként az elnököcske szépen hazament és többé felé se nézett az adóhivatalnak. Más nem történt. Ja egy apróság igen. Megpróbálta az őrséggel kidobatni, de az őrség közölet, ők csak elnöki kérést teljesítenek, amit az első emeleti szoba elnöki székéből adnak ki. Hol vannak ezek az idők?

Most egy pohos vén elmebeteg vezeti az országot egy csomó pénzéhes, mindenre kapható hiéna segítségével, a társadalom meg kussol. Hol itt egy tanult, világlátott okos ember? Ez azért látszana, nem?

ma 16:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Mert a szavazóik is öregek. Az a degeneráció, amelyikhez a politikai elit is tartozik, tipikusan egykézett és sokkal liberálisabb, milliószor egoistább fiatal volt mint a mai fiatalok.

Orbán fiatalon a Liberális Internacionálé kétszeres Soros-ösztöndíjas alelnöke volt és élvezte a szabadságát.

Mivel ezek a degenerációk nem igazán foglalkoztak a jövővel fiatalon, most be vannak sz.rva, hogy ki fogja fizetni a nyugdíjaikat és ki dolgozik majd rabszolgaként az illibernyákos rezsimjüknek, ha nem lesz elég magyar gyerek az új generációkban...

Ezért vénségükre átváltottak illibernyákosba és a mai fiatalokat szeretnék kényszer-fialtatni, illetve megfosztani minden jótól, minden szabadságtól, amit ők maguk vidáman kihasználhattak és ki is használtak fiatalon!

A társadalmi korfa nekik kedvez: az ő egykézéseik miatt a szavazók elsöprő többsége idős - és a helyzet csak romlik, ahogy a fiatalok külföldre menekülnek tömegesen az illibernyákos rezsimjükből.

Röviden tehát: elöregedett a lakosság, ezért elöregedett a szavazótábor - ezért elöregedett politikusokat választanak maguknak.

ma 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!