Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok az (értelmiségiek),...

Azok az (értelmiségiek), akiknek amúgy jó fizetésük és szuper életük van itthon mégis miért szidják a kormányt és miért nem húznak el inkább külföldre?

Figyelt kérdés

Van egy fiatal női ismerősöm, vidéki, stabil élete van (családja, háza, jó fizetése) semmi gondja az országban mégis úgy átkozza a Fideszt, mint egy rossz boszorkány. Azon gondolkozom, hogy az ilyennek mégis mi baja, ha ilyen szuper élete van? Ha a politikai rendszerrel van a baja (keleti nyitás, szólásszabadság) akkor pedig simán kimehetne külföldre, mert perfekt beszél idegennyelvet és kint is teljes értékű jól fizetett állampolgár lenne. Egyszerűen nem értem az ilyeneket mi kellene még nekik.

Akinek lenne oka a Fideszt szidni az én vagyok: infós diplomával szar fizetésem van (bruttó 300), nincs pénzem saját lakásra (mamahotelbe kényszerülök) de még egy milliós használt autóra sem, tele vagyok látens adóssággal (mert a rohadt kormány röghözkötése miatt 12 évig itthon kell dolgoznom, hogy ne fizessek vissza milliókat) és mivel introvertált vagyok kezdek megfulladni ebben az agresszív, intoleráns, érzéketlen, felszínes közegben. Na nekem lenne okom panaszkodni nem az ismerősömnek.

2022. febr. 20. 14:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

Még itt is ritkán találkozni ennyire buta, ostoba kérdezővel, mint amilyen te vagy.

Nem csodálkozom, hogy "infós diplomával" se keresel szart se. Tudod, nem a végzettséget, hanem a szaktudást és a logikus gondolkodást fizetik meg, ami neked a kérdést elolvasva egyáltalán nem megy. Csak magadnak köszönheted.

2022. febr. 20. 14:36
 2/14 anonim ***** válasza:
31%
Mert nem csak magára gondol. Van egy hazafias, vagy szolidáris mentalitása.
2022. febr. 20. 14:37
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

Nem csak financiális okokból lehet nem szeretni a fideszt.

Attól hogy valaki jól él még csomó dolog nem tetszhet neki a Fideszben. A "kultúr"politikájuk, a pofátlan korrupció és szabadrablás, soroljam még?

2022. febr. 20. 14:41
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon demokratikus ember vagy, Kérdező! Talán nem lehet szabad véleményt nyilvánítania?
2022. febr. 20. 14:42
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Fiatal értelmiségi vagyok, gimnáziumi tanárként 172 ezret keresek. Ez után had szidjam már azt, aki miatt az albérletet is alig tudom fizetni, és a mesterdiplomámmal minden hétvégén takarítok magánházaknál, hogy ételre is fussa...
2022. febr. 20. 14:47
 6/14 anonim ***** válasza:
88%

Attól még, hogy valakinek jó élete van, lehet elégedetlen a politikával, kormánnyal. A leírásod alapján nyitottabb, liberális értelmiségi hölgyről van szó.

És attól még, hogy Nyugaton, például Hollandiában, Németországban, Svédországban jobban tetszik neki a politika, nem muszáj neki oda költöznie.

Mindenkinek joga van elégedetlenkedni. Igazából ajánlott is, ilyen a magyar mentalitás, közeg. Ha valaki azt mondaná, hogy mindene megvan, boldog, karrierben, anyagiakban, családban, kapcsolataiban, minden tökéletes, azt nálunk rossz szemmel nézik, sokan irigykednének, leszólnák, kritizálnák ezért.

Viszont mindenki a maga életét alakítja. A kudarcokért nem lehet mindig másokat hibáztatni.

2022. febr. 20. 14:51
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"infós diplomával szar fizetésem van (bruttó 300)"

Akkor ideje váltani kőműves szakmára!

2022. febr. 20. 15:06
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"mivel introvertált vagyok kezdek megfulladni ebben az agresszív, intoleráns, érzéketlen, felszínes közegben"

Szarjál bele. Nagyjából hasonló lehetsz mint én. Nem vagy törtető, vagy úgymond élelmes, sem különösebben tehetséges. Én beletörődtem hogy tisztességes munkával csak mamahotelre telik. Aki elkezd engem oktatni, vagy társadalmi nyomást helyezni rám, azt elküldöm az anyjába.

2022. febr. 20. 15:10
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

A sok diplomás dolgozik annyiért amennyi, de ha már meg kéne mozdulni a pénzért, az nekik nem jó.

2022. febr. 20. 15:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Pont az ilyenekről beszélek mint az egyes válaszoló.

8-as voltam

2022. febr. 20. 15:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!