Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől uralkodott el a társadal...

Árokpart kérdése:

Mitől uralkodott el a társadalomban mára ilyen rendkívűli mértékben a tanárellenesség?

Figyelt kérdés
Vlamiképpen ezt egyszerűen nem értem. Valaki magyarázza el már és hozzon fel akár általános iskolától, főiskoláig, egyetemig bezárólag élő konkrét példákat, hogy mi ez a szinte már lassan pánikhangulat a tanárokkal kapcsolatban. Bennem lehet a hiba, hogy iskolás éveim alatt általános sulitól, fősuliig egyik tanár sem bántott, sőt kedveltek és azok is amelyik tantárgyból elég csehül álltam azok a tanárok is. Jómagam is viszont megadtam nekik a maximális tiszteletet. Most az elmúlt pl. 15 évben ekkorát romlott volna az oktatás mikor szinte már minden technikai lehetőség afott és összesem lehet az ország fejlettségét hasonlítani létezne ez a jelenség? Az is lehet, hogy csak itt a neten van ez túldramatizálva. Köszönöm ha valaki őszintén megválaszolja ezt a kialakuló társadalmi problémát.
2022. febr. 19. 19:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A mai tanári elégedetlenség politika. Egyik jelentős oka, hogy a tanárok között sok a kiváló lexikális képességgel megáldott, nem eredendően magyar érzületű csoportból származó személy, aki az eszét érdekérvényesítésre, lázításra használva most újra vissza akarja venni a hatalmat. Okosak. Rejtőzködnek. Feketék, Fehérek, Pirosak, Baánok, Horváthok, Kunok, Tóthok, Pollákok, Agárdik, Szepesik, Erdélyik, Gácsik, Hatvanik, Pozsonyik, Rózsák, Halászok, Kertészek, Kulcsárok, Kovácsok, Vargák, Birók, Havasik, Lódererek, Kellerek, Trauerek, stb. többnyire bizakodnak és várják a szavazófülke magányát. (Az ilyen bejegyzéseket kb. 2/3-ban szavazzák le ezen a fórumon :) )
2022. márc. 10. 00:41
 12/13 anonim ***** válasza:
#10 amit írtál, az olyan szinten ostobaság, hogy érdemben reagálni sem érdemes rá elvtárs (így szólítjátok egymást, ugye?).
2022. márc. 10. 07:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem vagyok tanárellenes, de az általános iskolai tanáraim egytől egyig kritikán aluliak voltak. Középiskolában és az egyik egyetemen viszont remek tanáraim voltak, míg a másik egyetemen volt néhány igazán csapnivaló. Bár nem tanárok, de az óvónők is borzalmasak voltak, gyűlöltem őket.

A kritikán alulira azt kell érteni, hogy beképzelt, flegma, kérdéses tudású idióták voltak, akik a gyerekeken verték le, hogy nem tudnak tanítani.

Míg a jó tanárok igyekeztek úgy elmondani az anyagot, hogy azt mindenki megertse. Többnyire szigorúak is voltak, cserébe jófejek és rendesek. Nem volt nagy mellényük a semmire, viszont igyekeztek felzárkóztatni az osztály gyengébb tanulóit is. Érdekes módon ezek a tanárok nem bunkóztak sem a gyerekekkel, sem a szüleikkel.

A fizetést nyilván sajnálom, viszont az lenne igazságos, ha a jó tanárok fizetését emelnék meg. :) Na ők emberileg, szaktudásilag és mindenhogyan megérdemelnék.

2022. júl. 6. 09:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!