Mitől uralkodott el a társadalomban mára ilyen rendkívűli mértékben a tanárellenesség?
Az utóbbi tíz évben a Fidesz drámaian lerontotta az oktatást. Sajnos saját gyerekeimet látom, hogy a nemzeti alap tanterv semmire nem jó. Azokat napjainkban fontos dolgokat, képességet nem fejleszti, csak felesleges haszontalan ismeretet oktatnak.
A tanárok tehetetlenek ebből a keretből kilépni.
Nem érzem a tanár ellenességet, sokkal inkább a szolidaritást.
Sajnos egy összeszerelő ország stratégiába nem fér bele az egyetemet végzett ember, meg persze veszélyes Viktorra is mert gondolkodik.
Nekem több negatív élményem van pedagógusokkal kapcsolatban, mint pozitív, pedig szerintem elég jó sulikba jártam. Az egyetemen bár sokkal rosszabbul teljesítek, jóval többre tartom az oktatókat és a tudásukat.
Azzal viszont egyetértek, hogy a diplomáért megdolgoztak és a jelenlegi fizetésük röhejes.
A tanárok egy része emberileg nulla, oktatónak pedig alkalmatlan. Én 2011-ben végeztem az iskoláimmal, azóta eltelt pár év, és úgy hozta a sors, hogy én azon az egyetemen dolgozok, ahol néhány volt középiskolai tanárom is tart előadást. A véleményem azóta sem változott róluk, aki akkoriban egy aljadék volt, az most is az.
A legtöbb tanár csak a kiváló tanulókkal szeret foglalkozni, akiknek valóban segítségre volna szükségük, azokat pedig hanyagolják. Mindemellett a szociális érzékenységük nulla.
Szülőként pedig azt látom, hogy nekem, mint a gyerek apjának, még véleményem sem lehet a tanár munkájáról, mert ha neadjisten szóvá merek tenni bármit is, akkor megy a sértődött hápogás a tanár részéről, és aggódhatok, hogy nehogy a gyereken bosszulja meg.
Automatikusan mindenért én vagyok a hibás, de olyan abszurd dolgokért is, amikről tényleg nem tehetek. Példának okáért, amikor vasárnap este 6 órakor írják be Krétába, hogy másnapra narancssárga fonál kell a gyereknek, és ha nincs neki, akkor megy a fekete pont... érted, vasárnap este 6-kor szerezzek narancssárga fonalat.
Meg nekem előre-hátra két évre visszamenőleg mindenre emlékeznem kellene. Miért nincs a gyereknek meg a Frakkos könyv, de hiszen tavalyelőtt októberben be lett írva az üzenőbe, hogy a gyereknek kell a Frakk. Téboly.
Azért is én és a gyerekem vagyunk a hibásak, mert a tanár rendszeresen elfelejti beírni Krétába a házit, és akkor a gyerek kapja a büntetést, mert nincs meg a házi...
Manapság majdnem minden jelentkezőt felvesznek a felsőoktatásba. Ez nonszensz. Aztán csodálkoznak, hogy sokan kihullanak és a végzősök is vegyesek.
De vannak jó jelek is, az államiból alapítványiba áttett intézményeknél beindult a bér- és követelményemelés, a teljesítményelvárás és gondolom, pár év múlva a teljesítmény alapján való kiszelektálás is. Pár évet várni kell a látható eredményre. A különmunkákat is korlátozza a rendszer, aki nem oktatásból akar megélni, el fog menni, és ez jó. Akik maradnak, a munkájukra fognak koncentrálni, amire rá is lesznek kényszerítve. A fő kényszerítő erő a bérverseny lesz, ami eddig nem volt.
emellett vissza kell állítani a felveendő hallgatók iránti magasabb elvárást is. Nem kell annyi diplomás, hogy csak lerontsa a korábban végzettek diplomájának értékét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!