Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Márki Zay bevezeti az alapjöve...

Márki Zay bevezeti az alapjövedelmet is?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 22:48
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
75%
Bár már most is van hasonló. Főleg Észak-Magyarországon van munkanélküliség, a nagyvárosi építőiparban, nagy gyárakban, ipari parkokban pedig rengeteg ukrajnai, szerbiai, vietnami... dolgozik. Nekik megéri ennyiért is dolgozni, a magyarországinak nem.
2022. febr. 18. 23:32
 12/37 A kérdező kommentje:
Álláskeresési járulék most is van, amíg nem találsz munkát. Az alapjövedelem az azt jelenti, hogy alanyi jogon kap a semmire.
2022. febr. 18. 23:32
 13/37 anonim ***** válasza:
0%

#10 Pont ezért változtatna sok dolgon, mondjuk rá lenne kényszerítve az állam és/vagy a cégek, hogy a nehéz, tróger melóért végre ne szaros 120 ezret fizessenek, hanem legyen annyi a bár amennyiért igenis megéri nem segélyen tengni. Mert az mivel jobb hogy egy aszfaltozó, egy szemétszedő vagy egy mentőápoló annyit keres egy hónap alatt, mint Ausztriában egy takarító két nap alatt?

Nem lenézni kellene azokat akik normális bért válnak a munkájukért, ezért tartunk itt ahol, mert sokan megelégednek azzal hogy nem halnak éhen, holott normális életszínvonal járna annak aki normálisan dolgozik, nem éhbér. Nem a középkorban vagyunk.

És ha nem 130 ezret keresne a melós, hanem 450 ezret, akkor rögtön jobban megérné elmenni dolgozni mint otthon tespedni.

A jelenlegi minimálbért meg kellene hagyni azoknak akik önhibájukon kívül munkanélküliek. Én például remekül tapasztalom mennyire "jó" ez a mostani rendszer. Súlyos pánikbeteg vagyok mindenféle testi és mentális problémákkal amik miatt egyszerűen fizikailag nem tudok dolgozni, erről orvosi papírom is van. Egy nyamvadt fillér segélyre nem vagyok jogosult, ha apám meg anyám nem "tart el", csúnyán szólva, akkor rég éhen haltam volna. Még azért is vért kellett izzadnom, hogy nulla bevétel mellett legalább a TB-met átvállalja az önkormányzat, két évig azt is húzták rólam, úgy hogy akkor sem volt melóm. Szerinted ez így jó dolog? Vagy igazságos? Dolgoznék én, csak otthonról végezhető munka meg nincs.

Ja tudom, én dögöljek meg, minek vagyok pánikbeteg...

2022. febr. 18. 23:37
 14/37 A kérdező kommentje:
A pánikbetegség kialakul valamitől. Ki kell deríteni az okát. Utána gyógyultan dolgozni menni. Akkor te Agorafóbiás vagy.
2022. febr. 18. 23:40
 15/37 anonim ***** válasza:
7%

#12 De könnyű ezt mondani! Csak azt tudod-e kedves kérdező, hogy az álláskeresési járulék csak X ledolgozott év után, és Y ideig jár, és az is éhbér gyakorlatilag? Tehát aki olyan mint én, hogy beteg, és sose volt munkája, mert már egyetemről is kiesett a betegsége miatt (összesen 3 hetet dolgoztam apám cégénél, de onnan is többször haza kellett vinniük, vagy mentőbe tenni, olyan rosszul voltam), annak egy fillér nem jár? Te az ilyen embertársaidat hagynád meghalni, mert önhibájukon kívül betegek. Semmi mást nem kívánok neked csak tapasztald meg milyen így az élet, hátha akkor majd megjön az eszed és nem fogsz ilyen vérlázító dolgokat hirdetni.

Tudod ki az aki a semmire kap pénzt? A képviselők meg a miniszterek. Akik lószart se csinálnak, mégis milliókat talicskáznak haza havonta.

2022. febr. 18. 23:41
 16/37 A kérdező kommentje:
Amúgy én nem tartanálak el. Harmadnap nem ennél, akkor lekűzdenéd a pánikodat, és mennél dolgozni.
2022. febr. 18. 23:42
 17/37 árokpart ***** válasza:
73%
A nehéz fizikai munkákat egy idővel gépesíteni kell, mert borzasztó egészségtelen teszem azt évtizedekig 3 műszakban nyomni az igát. Ezek a gyárak már nem olyanok mint a szocializmusban, hogy csak a munkaidőt kell kitölteni. Ezek már komoly profitorientált összeszerelőüzemek ahol folyamatos hajtás van állandóan. Aki ezt csinálja fiatal korától 40 éves korára már komoly betegségeket szedhet össze amit az így is már éppen, hogy működni képes egészségügy egyszerűen képtelen lenne hosszútávon kezelni még járványidőszakok, járványok évtizede nélkül is. Az állam már így sem bírja finanszírozni az egészségügyet. Amilyet meg még úgy-ahogyan finanszíroz az inkább egy komolyabb BV intézetekre hasonlít inkább mint kórházakra, jobbulás szót még elvétve sem hallasz, ki is nevetnének már érte sajnos. Ha menézel egy állami kórház házirendjét bizony elszörnyűlködsz, elszőrnyűlködik az ember rajta. Franciaországban a Barroux kormány idején hasonló célból létrehozták a Munka Rokkantjainak Menhelyét inkább ne utánozzuk a 21. században szerintem.
2022. febr. 18. 23:43
 18/37 árokpart ***** válasza:
0%
A kérdező lassan kezdi kimeríteni a közösség elleni izgatás alakzatát csak így tovább, reggelre csak meglesz az a házkutatási határozat és a rendőrbácsik fognak szép jó reggelt kívánni.
2022. febr. 18. 23:46
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Vannak otthonról végezhető munkák, manapság az internet korában ez sokkal könnyebb, mint régen.

Abban igazad van, hogy ha 450 ezret kapna a melós 130-160 ezer helyett, akkor jobban megérné elmenni dolgozni és nem otthon maradni. Viszont mivel a cégek olcsóbb munkaerőt akarnak, ezért inkább felveszik a külföldit és nem emelnek bért. Egyébként ez van Franciaországban, Angliában is.

Az arányokat kell figyelembe venni. Például ha a francia polgároknak 1000 euró a szociális juttatás, akkor az 1300 euró nem elég vonzó. Lehet mondani, hogy emeljék fel a bért 3000 euróra és akkor vonzó lesz, de ott is inkább a külföldi melóst választják. Magyarországon egyrészt valóban vannak nagy béremelések a munkaerőhiány miatt (például az építőiparban ha nem is hivatalosan, de havi 300 ezeret könnyen lehet keresni) és külföldi munkaerő-beáramlás is van.

Azt kell még belátnod, hogy ha emelkednek a bérek, akkor az inflációt okoz, az árak is nőnek. Ha Magyarországon is 500 ezer forint lesz a minimálbér, 1 millió az átlagfizetés, akkor a most a baloldal által beígért 100 ezerből nem lehet majd megélni szerényen sem.

Franciaországban, Németországban is a havi 1000 euró csak nagyon szerény, szegényes életre elég.

2022. febr. 18. 23:50
 20/37 anonim ***** válasza:
81%
Emberek... az alapjövedelem egy óriási öngól. Ne az legyen már a cél, hogy a semmire kapjon pénzt az ember. Teremtsünk értéket, és kapjunk érte jövedelmet. Az embernek lételeme a munka. A munka nemesít. Ez adja az emberi tartást. Nagyon fontos, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzük magunkat. Ha ez nincs meg, akár mentális betegségünk is lehet az önbecsülés, önértékelés, önkép romlásából kifolyólag. Higgyétek el, cigány emberként nagyon sok nehéz sorsot láttam. Tapasztalatból mondom, hogy az ingyen pénz, a munkanélküliség demoralizál. A dupla családi sem jó. Sőt, káros. Azért van az adókedvezmény családi pótlék emelése helyett, hogy senki ne folytasson megélhetési gyermekvállalást, hanem inkább menjenek el dolgozni. Mert jobb fizetésből élni, mint segélyből. És nem csak az egzisztencia szintjén jobb, hanem lelkileg is. Semmire sem vezet ez a fajta politika. Amikor végre munkára ösztönöztünk egyre több cigányt, most újra megint segélyezést akarunk? Ne már...
2022. febr. 19. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!