Nincsenek kicsit túlfizetve olimpiai sportolóink? Most pl Liu Shaoang most 140 milliót zsebelt be.
"A focistákat nem az állam tartja el. Mivel népszerű sportról van szó, a klubok tudnak jó fizetéseket adni "
Miről beszélsz, te tudatlan? Esetleg keress rá, hogy évente milyen összegeket kap újra meg újra a Fradi változatos ürügyek kapcsán az államtól.
És persze a TAO, ami egy eltérített adó. Ha az állam szándékosan lemond egy bevételéről és odaadja a focistáknak, akkor a focisták bizony a köz pénzéből élnek.
" Az olimpiai sportágak rendszerint nem túl népszerűek, nem hoznak sok látogatót, nézőt, reklámbevételt, szponzort, de az állam felkarolja őket, mivel úgy érzik, hogy társadalmi, kulturális, országimázs szempontjából hasznos munkát végeznek."
Gyorskorcsolyában a kínaiak, nagypályásban a hollandok az etalonok, neked mennyivel javult a véleményed ezekről az országokról, szívesebben utazol oda a jövőben? Miben lett jobb az életed azzal, hogy most először a téli olimpián egynél több érmet szerzett az ország, ha a 4 éves ciklus kiadásait összesítjuk jó eséllyel milliárdos tételű kiadások révén?
"Hasonlóan egyébként színház társulatok, írók, zenészek is kaptak olykor állami pénzeket. Nekik is inkább csak a piacról, rajongókból kellene megélni?"
Valahol kell húzni egy vonalat, de nekem nem esik nehezemre pont a sport és a kultúra közé. Egy múzeumba, jobb színházakba százezrek jutnak el évente, gyorskorcsolyázni meg inkább százak. Ja, és mindezt úgy, hogy köszönőviszonyban sincs a kultúra támogatása a sportra öntött milliárdokkal. Pár száz milliókat a legnagyobbak kapnak, 80-90%-ban a látogatókból megélve. A focikában, élsportban ez inkább fordított arányban van.
"Az USA meg baromi rossz példa, ott is kapnak ennyit, csak nem az államtól, hanem szponzoroktól."
Nem is tudtam, hogy a magyaroknak meg van tiltva ugyanez.
A támogatás, jutalom mértéke, le van írva, aki az olimpiai bajnokoktól sajnálja azt a pénzt, miért nem szerezte meg ő?
A módja is egyértelmű: Olimpiát kell nyerni.
A fanyalgók gondolom annak is örülnek, hogy Liu Shaolin Sándort kizárták, neki így nem kell kifizetni a milliókat.
Mi abban az a nagy pozitív példa, hogy a 140 millió motiválja? Az lenne inkább példaértékű ha pénz nélkül, szimplán a sport szeretetéért csinálni, ezt a 140 milkót meg felajánlaná valami nemes dologért. Szerintem azért a 140 milla mellett is csurran-cseppen a zsebébe.
Nem mondom, hogy zavar, hogy ennyit kapott, de azért ez miatt pozitív példaképnek tudni, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!