Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted rabszolgatörvény...

Szerinted rabszolgatörvény kell alacsony bérekkel vagy 4 munkanap egy héten magas bérekkel?

Figyelt kérdés
Melyiket választanád? Melyik a jobb irány? A keresztény konzervatív kommunista értékrend (dolgozz sokat, mind1 mennyi a hozzáadott értéke) vagy a Nyugati neoliberalista "dolgozz kevesebbet, termelj többet"?

2022. febr. 16. 10:25
A kérdező szavazást indított:
Túlóratörvény, heti 6 nap munka, alacsony hozzáadott értékkel. Építkezzünk mint a hangyák.
Henyélés törvény, heti 4 nap munka, de magas bérek. Éljünk a mának és üljünk a babérjainkon.
22 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%

A kérdésed és szavazás teljesen másról szól.

A "dolgozz kevesebbet, termelj többet" nem azonos a "heti 4 nap munka, de magas bérek. Éljünk a mának és üljünk a babérjainkon" dologgal.

2022. febr. 16. 10:28
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Kiakadt a demagógiamérő a kérdéstől.
2022. febr. 16. 10:33
 3/19 A kérdező kommentje:

De igen van összefüggés. Ugyanis azok a munkahelyek amiket Orbán "teremt", azok célzottan alacsony értéket hozzáadó szalaggyárak. Tehát eleve baromira sokat kell dolgozni, hogy megélj, mert kevés értéket állítasz elő.

Belgiumban meg kiküld 2 e-mailt egy titkárnő és annyi értéket állított elő gazdaságilag, mint egy túlóratörvényes magyar.

2022. febr. 16. 10:34
 4/19 anonim ***** válasza:
34%
A heti 4 nap munka és a termelj többet sok ágazatban nem megoldható. Nyilván szerencsés lenne egy ilyen világ, de a valóságban nem sokáig lehet fenntartani az ilyen dolgokat.
2022. febr. 16. 10:34
 5/19 A kérdező kommentje:

Megoldható lenne, ha nálunk is magas értéket hozzáadó munkahelyek lennének.

De azokra nincs igény.

2022. febr. 16. 10:36
 6/19 anonim ***** válasza:
30%
Hazugság a kérdésbe foglalt állitas.
2022. febr. 16. 10:38
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a magam részéről 12 éve bevezettem a 0 munkanapos hetet.
2022. febr. 16. 10:42
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
Nyilvánvaló, hogy egy kipihentebb ember, ezerszer hatékonyabban fog dolgozni, mint az aki 10 éve nem tudott eljutni a családjával egy minőségi nyaralásra, és tényleg nem abból áll a nyaralás, hogy otthon van 4 fal között a férjjel, és felpumpálják a medencét és ott pancsol a 3 gyerek, miközben egész évben gürizik a férj az asszonyal akár napi 10 órákat ami 50 óra, hogy meglegyen a betevő egész hónapra...
2022. febr. 16. 10:43
 9/19 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként valóban, a munka nemesít, meg satöbbi, de az embernek szüksége van arra, hogy legyen egy kis én ideje, vagy hogy családjával legyen, utólag én is azt gondolom, hogy az apám nem hajtott volna sok dologért annyit, meg nem stresszelt volna, akkor lehet máig élne boldog házasságban az anyámmal... utolsó voltam...
2022. febr. 16. 10:46
 10/19 A kérdező kommentje:
Ebben az országban, már csak azért sem lesz soha jólét, mert az embereknek ilyen kommunista a mentalistása mint a Fideszé. Egyszerűen erre van igény. A szalagmunkára, a közmunkára.
2022. febr. 16. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!