Miért van az, hogy Nyugat afelé halad, hogy 7-ből 4 napot kelljen dolgozni, mi meg lassan 7-ből 7-et? Magyarország előre halad nem hátra?
Tegnap is hallottam, ahogy az ételfutárok beszélgetnek. Alap náluk, hogy 6 napot dolgoznak, de az egyik mondta a másiknak, hogy nettó 300-at is meg lehet keresni, de ahhoz vasárnap is kell menni.
Mondtam magamban, istenem, de balkáni. Sőt, nem is balkáni, ázsiai. Egy bangladesi rabszolga sem dolgozik 7-ből 7-napot. 300 ezer meg manapság mire elég? Lószarra sem, ilyen árak mellett.
Most meg azt olvasom, hogy a hanyatló Nyugaton meg valahol már bevezették a 4 munkanapos hetet.
Magyarország előre megy, nem hátra?
Persze azért hajtsunk, hogy majd Marsra utazzunk abból... meg majd felhőkarcolók lesznek mint Sanghajban....
Néztél már szét vidéken? Hány elhagyatott ház van falun? Hány vasútvonalat zártunk be? Ez aztán a fejlődés... ja meg bizonyára az is fejlődés, hogy míg nyugaton zöldítik a városokat, addig nálunk szépen letérkövezünk minket aminek a hatására hőgutát kapok ha délben kell mennem valahová...
Azért ugye tudod, hogy a Belgiumban bevezetett 4 napos munkahét azt jelenti, hogy a 38 órát a munkaadó 5 nap helyett 4 nap alatt is ledolgoztathatja.
Tehát a 38 óra maradt.
A főveréb megmondta: munkaalapú társadalom van. E mellett ne felejtsd el, Kérdező, hogy 2006 óta mennyi ember ugat folyamatosan a másikra, hogy "Mennyéééé dóóóógozni!", miközben f*ja nincs arról, miért nem dógozik az a másik. A rokkantakat elég jól megszívatta a kormány emiatt ("a nép akarta"), miközben az egészséges is szívott szerintem miattuk 2010 óta rendesen. Tehát miért is akarsz kevesebb munkanapot?
Ez a társadalom szenvedni akar, akkor jöjjon továbbra is Viktorta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!