Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene az egyedülállóknak...

Nem kellene az egyedülállóknak is úgy küzdeni a jogaikért,mint a feministáknak vagy az LMBTQ embereknek?

Figyelt kérdés

Mivel a társadalomban a családosok vannak többen,így az egyedülállók mindig el vannak nyomva.

Nálunk pl semmiféle kedvezményt nem kapnak,és egyedül kell megküzdeniük az élet minden területén.

2022. febr. 15. 15:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, mint egyedülálló kérdező, de amilyen eszelős a mai kormány, amint elkezdődne valami szervezkedés, azok az éj leple alatt azonnal rendeletet, törvény, jogszabályt alkotnának ellenünk, és meg lenne fogva a kezünk.

De amúgy valóban dühítő, hogy egy pulyás mindent megkap, holott nem kötelező pulyát költeni, addig egy "szingli horda" képviselője csak nézhet, ha gondja van...

2022. febr. 15. 16:53
 12/16 A kérdező kommentje:

LMBTQ ember is lehet egyedülálló,ahogy gyereke is lehet.

Ez részben közös halmaz,az LMBTQ többnyire olyan jogokért küzd,ami a családosoknak jár,nem a heteró szingliknek.

Sajnálom a gyerektől válaszoló,bocsi,de a lakástámogatást a szülő kapja,ő lesz a lakás tulajdonosa,nem a gyerek.

Az olyan támogatást nem sajnálom,ami a gyereknek jár,pl legyen normális oktatáshoz joga mondjuk.

Gondolom te sem dolgoznál kétszer annyit azért,hogy más olcsóbban jusson lakáshoz.

Nincs gond azzal,ha az állam arányosan támogat,viszont,ami nálunk van,az irreális,egyoldalú pénzelése egy csoportnak.

Még csak kommunikáció szinten sincs kiemelve,hogy léteznek más csoportok is a családokon kívül.

De mivel nálunk nem igazán képes a többség közösség szinten gondolkodni,csak a saját érdekeit nézi,így ez nem fog változni,vagy addig nem még a szinglik tömegével nem fogják elhagyni az országot.

2022. febr. 15. 16:59
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Én valamikor akartam gyereket, de egyrészt nem találtam megfelelő társat (nem rajtam múlt), másrészt ahogy küzdöttem az önállóságért, voltak nehézségeim munka frontján, egyre inkább azt láttam, hogy nem tudnám a gyerekemnek megadni, amit szeretnék, és ugyanolyan körülményeket sem tudnék biztosítani, mint amit a szüleim biztosítottak tesómnak meg nekem, pedig nálam rosszabb anyagi helyzetből indultak, és nincsenek extrább kiadásaim, mégis sokkal stabilabb körülményeik voltak akkor, amikor ők voltak fiatalok, mint nekem ugyanannyi idősen, ráadásul nagyon sokat romlott az oktatásban a helyzet, én pedagógusgyerek vagyok, látom azt az oldalt is, akik belülről nem látják, a kollégáim közül aki megteheti, már most sem állami suliba járatja a gyerekét, mindenki más lassan örülhet, ha közmunkások biztosítják majd a gyerekmegőrzést.
2022. febr. 15. 17:07
 14/16 A kérdező kommentje:

Szerintem senkinek nem kell magyarázkodnia,miért nem akar gyereket vagy miért nincs,ahogy a sokadik gyereket vállaló sem kéri ki mások véleményét,hogy ő vállalhat-e.

Ennek sok oka lehet,ezért viszont nincs joga másoknak elnyomni ezeket az embereket,ahogy más kisebbségeket sem.

A demokrácia nem a többség diktatúrája.

2022. febr. 15. 17:14
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem is magyarázkodás volt a célom, csak olyan könnyen beleállnak a gyerektelenekbe egyesek. Én felelősen szeretnék gyereket vállalni, de úgy nem tudok, ezért felelősen úgy döntöttem, hogy gyerektelen maradok. Ettől még nem érzem kevesebbnek magam, mint az, aki gyereket vállal, és úgy érezem, igazságtalanul hoznak minket hátrányos helyzetbe.
2022. febr. 15. 17:21
 16/16 A kérdező kommentje:
Az kellene az alapnak lennie,hogy tudatosan vállalnak gyereket,akik vállalnak.
2022. febr. 15. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!