Igaz, hogy kb.4-5 év múlva összeomlik a nyugdíjrendszer?
Figyelt kérdés
Ezt hallottam mostanában vkitől... és nem tudom, hogy tényleg így lesz-e...2010. szept. 11. 10:59
11/12 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
"Nemhogy nem korai hanem már régesrég megtörtént, "
Az összeomlás azt jelenti, hogy NINCS NYUGDÍJ.
Ilyen értelemben valszeg sosem lesz összeomlás, de én csak azt mondtam, hogy a 4-5 év korai. Ennek ellenére a nagytudású Blikk-olvasók és a hivatásos pánikkeltők jól lepontoztak és tovább szórják a bunkóság magvait.
No comment! (This was my last time here.)
12/12 anonim válasza:
Az a baj, hogy fogy a lakosság és ez azzal jár, hogy egyre kisebb a születések száma, emiatt pedig "elöregedik" a társadalom. Egyre kisebb aktív rétegnek kell eltartania egyre nagyobb nyugdíjas korú réteget. Plussz még ehhez hozzájárul a munkanélküliség növekedése, ami újabb terheket tesz az aktívak vállára. Az egyik - szerintem rossz - politikai válasz erre a nyugdíjkorhatár emelése. A jobb válasz a munkahatékonyság növelése, munkanélküliség kezelése, feketegazdaság visszaszorítása lenne. Ha nem állunk neki ez utóbbiaknak, akkor tényleg tartanunk kell attól, hogy előbb utóbb összeomlik. Mármint az állami. Magánpénztárakat ez nem fogja érinteni, a takarékoskodó tehetősek tehát nem lesznek érintve. Hogy ez mennyire fair, az más kérdés, szvsz vannak olyan feladatok, ahol nem feltétlen rossz gazda az állam és ahonnan a piacnak ki kéne vonulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!