Miért Ennyire kiegyensúlyozatlan a pedagógusok oltáskötelezettsége?
Ugye mindannyian hallottunk róla, hogy a pedagógusokat kötelezték az oltásra.
De arról már kevesebben tudnak, hogy cska a KLIK alá tartozó tanárokra vonatkozik ez a kötelezettség.
Azaz nem kötelező az oltás a(z)
-bölcsödei dolgozók
-óvópedagógusok
-szakközépiskolák tanárai
-alapítványi / magániskolák tanárai
-egyházi fenntartású iskolák tanárai
számára. (utóbbi 3 nem a KLIK alá tartozik, az óvónők meg... nemtom.. nem tanárok? nemtom miér tnem)
Ezeknek a pedagógusoknak miért nem kötelező az oltás, ha a KLIK alá tartozó tanároknak igen?
Most nem az, hogy legyen mindnek, vagy ne legyen egyiknek sem, csak... mi volt a cél ezzel a "kell is meg nem is" szabállyal?
Óvódapedagógusból nagyon nagy a hiány, ott szerintem nem akarták mégjobban megritkítani a létszámot, a szülők is kiakadnának.
Az állami iskolákból meg az oltatlan tanárok átmennek tanítani az egyházi sulikba, ami kedvez Orbánéknak, a sima ált sulikat akarják teljesen lezülleszteni...ennyi a logikája...
3# Krumplit. Remélem nem maradok le.
$$
Mert jogaszabály egész pontosan úgy szól, hogy a munkáltató írhatja elő az oltást a munkavállalónak. Tehát magyarán a kormány az egész felelősséget a munkáltatók nyakába rakta.
Ahol a munkáltató nem írja elő a munkavállalónak, akkor ott nem kötelező. Lásd: egyházi iskoláknál az adott egyház a munkáltató és nem az állam és az egyház nem írta elő a oltást. Ugyanígy egy csomó alapítványi iskola sem. Állami fenntartás esetén meg disztingváltak, mert valószínűleg óvónéniből olyan kevés van, hogyha még ezt is előírnák, akkor az alapvető minimum ellátás is megszűnne.
Ilyen egyszerű ez.
Hát ez..... szuper.
Aki értelmesen szólt hozzá annak köszi, ment a zöld!
Most mondok neked egy jó viccet:)
Tanárként nem vagyok oltva, tehát január 3-án repültem kifelé.
Kerestem munkákat. Többek között jelentkeztem egy hirdetésre, amiben semmi nem volt megadva az állással kapcsolatban, csak annyi, hogy beszélj angolul és nem fogod megbánni.
Pár héttel az interjú után jelentkeztek, hogy mehetnék tanítani 2 iskolába, óraadó tanárnak. Gondolom azok helyére, akiket kirúgtak, mivel oltatlanok.
:)))))))))
És emellé jön be az, hogy az égvilágán semmi angol képzettségem nincs, csak annyi, hogy viszonylag jól beszélem a nyelvet. Ezek után, azt hiszem, semmit nem fogok komolyan venni ebben az országban:))
És azt hiszem, ott is hagyom a pályát.
5 helyre jelentkeztem, olyanokat választottam, amik tetszettek. Mind az 5 helyre felvettek volna, de egyet választhattam. Pillanatnyilag szakképzettség nélkül 4 órában, betanulás periódusában többet keresek, mint amennyivel felsőfokú egyetemi végzettséggel kezdtem gyakornokként teljes állásban 5 éve. Szóval, fck me, I'm gone for good. A gyerekeket sajnálom, visszasírnak nagyon.
8, ne vess meg érte, de... a feleségem mondta, aki KLIK alatt dolgozó pedagógus:D Tudom, hiteles infó, de volt ennél már hiteltelenebb is itt az oldalon:D
És a szakközepeke nem tartoznak a KLIK alá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!