Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen benzin ár felett...

Milyen benzin ár felett teszed le az autót és jársz tömegközlekedéssel?

Figyelt kérdés

2022. febr. 9. 08:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki megyeszékhely. Tömegközlekedéssel képtelenség elfogadható időn belül eljutni a bárhova is a városban. Nem opció napi 2 órát buszra várva, buszon ülve tölteni.

Havonta egyszer tankolok. Ha nem fogok annyit keresni hogy jusson havi egy tank benzinre akkor nincs értelme elmenni dolgozni.

2022. febr. 9. 08:56
 12/29 anonim ***** válasza:

#6-os

#5-ös vagyok.

Azért ez nem igaz, hogy csak Pesten teszi lehetővé a tömegközlekedés az autó kiváltását. Én pl miskolci vagyok, és annak ellenére, hogy az utóbbi két évben nagyon sokat romlott a tömegközlekedés helyzete nálunk, még így is abszolút használható. Te pl azt írod, nálatok egy 6-8 perces autóutat egy 50 perces tömegközlekedő út vált ki. Nálunk a konkrét út amit naponta kétszer megteszek az autóval 15 perc, busz+villamos kombinációval 40 perc alatt teszem meg. Ez azért még mindig sokkal jobb arány.

2022. febr. 9. 08:57
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
#10 ha nem mész vele évente csak pár ezer km-t akkor persze hogy nagyobb a fenntartási díj... de ha mész vele 20+ ezer km-t évente, már átbillen a nyelv. Nem költesz több mint 200 ezreket fenntartásra évente. Ha meg igen, akkor sz@r az autód vagy vettél egy újat és sok a lízingdíj, magasabb a kötelező. Ennyi.
2022. febr. 9. 09:00
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

#10 "Auto fenntartasi koltsegeinek csak egy ici-pici hanyada az uzemanyag ...."

Így van.

Mindig megmosolyogtat amikor egy budapesti számon kér az autó használatom miatt csak mert neki a kapun kilépve 100m-en belül van busz, villamos, metró is több és a parkolóhely a probléma, nem az hogy csak óránként mennek a járatok vagy naponta csak 4 indul-e.

Közben meg nem érti, hogy ha már összeraktam és kifizettem több milliót egy kocsira, a járulékos kiadásokat akkor is fizetnem kell rá, ha csak áll a garázsban, akkor miért azt használom és miért nem megyek el hegyi kerékpárosnak és megyek biciklivel 50 évesen mindenhová.

2022. febr. 9. 09:02
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

#12 Nézd, ez a lényeg, hogy van akinek jó a tömegközlekedés és van akinek nem. Ezért írtam, hogy nem jó így a kérdés.

Nálunk viszonylag gyakran mennek a buszok, azonban körjárat van, nem egyenesen megy a célig, bejárja az egész várost. Emiatt gyalog majdnem ugyanannyi ideig tart az út, mint a busszal - gyerekeim inkább gyalogolnak is helyette ha a vonattól nem tudjuk elhozni őket, mert a busz 42 perces út, neki gyalog egyenesen viszont kevesebb, mint fél óra. Nekem már kicsit több, mint busszal jönni.

Ahogy másik gyerekem másik városban úgy talált lakást, hogy 2 perc alatt kisétál a buszhoz és az majdnem a munkahelyéig viszi, onnan csak 4-5 perc séta újra. Ő is csak ritkán jár dolgozni kocsival emiatt. De ez csak szerencse, mert a korábbi lakásuktól meg át kellett szállni és így már nem érte meg a tömegközlekedést használni.

Az autó egy közlekedési eszköz. Van amikor az a jobb megoldás és ennyi.

2022. febr. 9. 09:08
 16/29 anonim ***** válasza:
63%

300 felett letettem

Azóta gyalog járok.

2022. febr. 9. 09:09
 17/29 anonim ***** válasza:
37%
Minimálbéres vagyok,de nem foglalkoztat a benzin ára. 2.5 TDI-vel járok.
2022. febr. 9. 09:30
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

1000 forint körül már gondolkoznék, hogy lehetne másképp közlekedni de nem igazán van itt olyan tömegközlekedés amit napi szinten használni lehetne. Legalábbis igencsak nyögve nyelős lenne.

Egyébként én hagynám a benzinárat legyen amennyinek lennie kell, mert másképp az emberek nem is gondolkoznak más lehetőségeken, nem keresnek megoldásokat, nem ülnek többen egy autóba ha ugyanoda mennek, stb. nem alakulnak ki alternatív megoldások. Úgyse lehet örökké ezt se támogatni, se mással benyeletni a veszteséget.

2022. febr. 9. 09:33
 19/29 anonim ***** válasza:
54%

"Ettől szól a szabadság, szabad,liberális piacgazdaság.

Az,hogy szerinted undorító,az arra utal,hogy te a szocializmusban éreznéd magad jobban.

Meg ez az ostobaság, ami Magyarországon jellemző, azaz, ha megtehetsz valamit, ne tedd meg, mert azzal sérted Pisikét, aki nem teheti meg."

Próbálod itt önmagad előtt fényezni önnön nyárspolgárságod, de a dolog gyakorlatban az aranypelyhes, de legalább well-donera kért steakre, meg az itallap legjobban túlárazott és egyben legdrágább palack magnum pezsgőjét kikérő friss "milliomoskra" hajaz.

Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy az esetleges felső 5-10%-ba tartó fizetéseddel is csak ott tartasz, ahol egy hótátlagos, nem kirívóan jó beosztott könyvvizsgáló, műszaki rajzoló stb. Dániában, Hollandiában. Ahol bizony ezek az emberek biciklivel járnak - és nem azért, mert ne engedhetnék meg maguknak a Mercedest, ha annyira szeretnék.

Ők csak egyszerűen nem olyan önbizalomhiányosok, mint te, hogy saját maguk és mások felé igényük lenne arra, hogy folyamatosan jelezzék, hogy ők mekkora anyagi biztonságban élnek. Ilyesmi csak egy élete végéig szorongó, első generációs újgazdagnak természetes, ami kifelé leginkább megmosolyogtató. Na sipirc foglalni egy milánói repjegyet (persze csak a legolcsóbb dátumokra!), azok a 80 ezres D&G farmerok nem veszik meg magukat!

2022. febr. 9. 10:09
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

8: Én annak vagyok a híve, hogy a környezeti terhelést is be kell árazni! Erre lenne egy jó megoldás a ún. szénadó, amit már régen be kellett volna vezetni. Ezt az adót visszalehetne forgatni, környezetbarát, illetve CO2 semlegesítő technológiákba.

Alapvetően szabadság párti vagyok, de gondolom azzal mindenki egyetért, hogy azért nem lehet minden szabadon tenni, ha azzal más szabadságát korlátozod (pl. más életének kioltása). Már pedig minden ma kipufogott rákkeltő, üvegházhatású gáz (+ illetve zaj) a földön elő összes élőlény jelenlegi és jövőbeli egészséges környezethez, levegőhöz való szabadságát korlátozza.

2022. febr. 9. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!