Meg lehet ezt úgy csinálni, hogy összhangban legyen az európai jogrenddel és alkotmányos felfogással, csak ez elég bonyolult és költséges. Ez most még csak egy ötlet, a részletes kidolgozás hátravan.
2010. szept. 11. 08:31
22/31 anonim válasza:
Nem, ezt nem lehet megcsinálni úgy. Ennyi erövel koncentrációs táborba is zárhatjuk öket.
Mert az elv ugyanaz. Kiválasztunk egy népcsoportot, és elkülönítjük öket.
2010. szept. 11. 11:03
23/31 anonim válasza:
"a belinkelt cikk (prae) elég érdekes csak itt pont az lenne Vonáék célja (elvileg), hogy "elfelejtsék" a korábbi viselkedésmintákat!"
A cikkben szereplö kísérletben is az volt.
"...vettek el szüleiktől, és vittek Dániába, hogy "modern dánokká" neveljék őket."
"a saját kultúrájukból, anyanyelvüktől teljesen elszakított gyerekek"
Egyébként bennem ez a cikk felvet érdekes gondolatokat. Például hogy mi történik a gyermekekkel, ha befejezték az iskolát. Mert kötve hiszem, hogy a gyermekek 90%-a ne térne vissza a családjához.
2010. szept. 11. 11:08
24/31 A kérdező kommentje:
akkor nem érted mire gondoltam
Agrönlandiaknak azért vissza kellett volna találniuk a saját kultúrájukba, úgy hogy közben modern dánok (amúgy ez egy k/rvanagy FAIL!)
a cigányoknak (jelen esetben) el kell felejteniük a kultúrájukat
2010. szept. 11. 11:30
25/31 anonim válasza:
11.03: Én nem gondoltam itt semmiféle elkülönítésre, meg táborra. Ez egy lehetőség lenne, amit mondjuk az állam ösztönzőkkel támogatna. Levenné a szülő válláról a gyereknevelés költségeinek jelentős részét, és könnyebb, normálisabb életet biztosítana a résztvevő gyerekeknek. Esetleg még pozitív diszkriminációt is lehetne alkalmazni a továbbtanulásuknál, bár tudom, hogy ez nem túl népszerű gondolat. Vona arról nem igen beszélt, hogy hogy működtetné ezt az egészet, és hogy toborozná a diákokat. Nem mondta azt, hogy kényszerrel, adminisztratív úton, ha jól emlékszem. Lehet, hogy esetleg ő vagy a hívei így gondolják, de ezt még nem tudjuk. Majd ha kiderül, hogy ezt akarják, akkor lehet ez ellen tiltakozni.
2010. szept. 11. 12:47
26/31 anonim válasza:
"Idéznél egyetlen olyan megnyilvánulását amit nem lenne érdemes szerinted véghez vinni?"
Pl.a kereskedelmi tévék székházainak lerombolása...
2010. szept. 11. 19:55
27/31 anonim válasza:
"Én nem gondoltam itt semmiféle elkülönítésre, meg táborra. Ez egy lehetőség lenne, amit mondjuk az állam ösztönzőkkel támogatna. Levenné a szülő válláról a gyereknevelés költségeinek jelentős részét, és könnyebb, normálisabb életet biztosítana a résztvevő gyerekeknek."
És szerinted ezt az a szülö is így gondolja, akinek a 6 éves gyerekét elviszik?
2010. szept. 11. 23:53
28/31 anonim válasza:
Mert a te elved utján szerintem akkor csak úgy működhetne, ha ez egy a szülö által választható lehetöség lenne. Márpedig azok a családok, ahol igazán gond van, nem élnének ezzel a lehetöséggel. Így meg mi értelme?
2010. szept. 11. 23:54
29/31 anonim válasza:
Vona úr nem okos! Ez már többször bebizonyosodott...
2010. szept. 12. 08:08
30/31 anonim válasza:
23.53/54: Hát először is ne vigyék el senkinek a gyerekét, ezt én nem mondtam, másodszor szerintem ne 6, hanem 10 éves kor körül kezdődjön ez a dolog. Sok mindentől függ, hogy hogy működne, nyilván részletesen ki kell, dolgozni, de ha el se kezdjük, akkor ebből se lesz semmi, és maradnak az egyre tarthatatlanabb állapotok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!