Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezt hogy gondolta Vona?

Ezt hogy gondolta Vona?

Figyelt kérdés
[link]
2010. szept. 10. 21:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Meg lehet ezt úgy csinálni, hogy összhangban legyen az európai jogrenddel és alkotmányos felfogással, csak ez elég bonyolult és költséges. Ez most még csak egy ötlet, a részletes kidolgozás hátravan.
2010. szept. 11. 08:31
 22/31 anonim ***** válasza:

Nem, ezt nem lehet megcsinálni úgy. Ennyi erövel koncentrációs táborba is zárhatjuk öket.

Mert az elv ugyanaz. Kiválasztunk egy népcsoportot, és elkülönítjük öket.

2010. szept. 11. 11:03
 23/31 anonim ***** válasza:

"a belinkelt cikk (prae) elég érdekes csak itt pont az lenne Vonáék célja (elvileg), hogy "elfelejtsék" a korábbi viselkedésmintákat!"

A cikkben szereplö kísérletben is az volt.

"...vettek el szüleiktől, és vittek Dániába, hogy "modern dánokká" neveljék őket."

"a saját kultúrájukból, anyanyelvüktől teljesen elszakított gyerekek"

Egyébként bennem ez a cikk felvet érdekes gondolatokat. Például hogy mi történik a gyermekekkel, ha befejezték az iskolát. Mert kötve hiszem, hogy a gyermekek 90%-a ne térne vissza a családjához.

2010. szept. 11. 11:08
 24/31 A kérdező kommentje:

akkor nem érted mire gondoltam

Agrönlandiaknak azért vissza kellett volna találniuk a saját kultúrájukba, úgy hogy közben modern dánok (amúgy ez egy k/rvanagy FAIL!)

a cigányoknak (jelen esetben) el kell felejteniük a kultúrájukat

2010. szept. 11. 11:30
 25/31 anonim ***** válasza:
11.03: Én nem gondoltam itt semmiféle elkülönítésre, meg táborra. Ez egy lehetőség lenne, amit mondjuk az állam ösztönzőkkel támogatna. Levenné a szülő válláról a gyereknevelés költségeinek jelentős részét, és könnyebb, normálisabb életet biztosítana a résztvevő gyerekeknek. Esetleg még pozitív diszkriminációt is lehetne alkalmazni a továbbtanulásuknál, bár tudom, hogy ez nem túl népszerű gondolat. Vona arról nem igen beszélt, hogy hogy működtetné ezt az egészet, és hogy toborozná a diákokat. Nem mondta azt, hogy kényszerrel, adminisztratív úton, ha jól emlékszem. Lehet, hogy esetleg ő vagy a hívei így gondolják, de ezt még nem tudjuk. Majd ha kiderül, hogy ezt akarják, akkor lehet ez ellen tiltakozni.
2010. szept. 11. 12:47
 26/31 anonim ***** válasza:

"Idéznél egyetlen olyan megnyilvánulását amit nem lenne érdemes szerinted véghez vinni?"

Pl.a kereskedelmi tévék székházainak lerombolása...

2010. szept. 11. 19:55
 27/31 anonim ***** válasza:

"Én nem gondoltam itt semmiféle elkülönítésre, meg táborra. Ez egy lehetőség lenne, amit mondjuk az állam ösztönzőkkel támogatna. Levenné a szülő válláról a gyereknevelés költségeinek jelentős részét, és könnyebb, normálisabb életet biztosítana a résztvevő gyerekeknek."

És szerinted ezt az a szülö is így gondolja, akinek a 6 éves gyerekét elviszik?

2010. szept. 11. 23:53
 28/31 anonim ***** válasza:
Mert a te elved utján szerintem akkor csak úgy működhetne, ha ez egy a szülö által választható lehetöség lenne. Márpedig azok a családok, ahol igazán gond van, nem élnének ezzel a lehetöséggel. Így meg mi értelme?
2010. szept. 11. 23:54
 29/31 anonim ***** válasza:
Vona úr nem okos! Ez már többször bebizonyosodott...
2010. szept. 12. 08:08
 30/31 anonim ***** válasza:
23.53/54: Hát először is ne vigyék el senkinek a gyerekét, ezt én nem mondtam, másodszor szerintem ne 6, hanem 10 éves kor körül kezdődjön ez a dolog. Sok mindentől függ, hogy hogy működne, nyilván részletesen ki kell, dolgozni, de ha el se kezdjük, akkor ebből se lesz semmi, és maradnak az egyre tarthatatlanabb állapotok.
2010. szept. 12. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!