Magyarok! Ti közép- vagy kelet-európainak tartjátok magatokat?
Kulturális értelemben keleti semmiképp nem vagyok!
Én azon kevesek közé tartozom, aki komolyan veszi a nemzeti ünnepeket. Nem úgy komolyan, hogy elmegyek a helyi hivatalos megemlékezésre, ahol komor pofával vigyázzállásban felvonják a zászlót, a helyi fontosság a senki által nem nézett helyi TV kamerájába felolvas valami unalmas beszédet, majd mindenki megy a dolgára. Nekem tényleg fontosak ezek.
Szóval az egyik nagy nemzeti ünnep a francia forradalom eszmeiségében zajlott, aminek emlékére a francia forradalomból elsajátított trikolór kokárdát vesszük fel (csak piros-fehér kék helyett piros-fehér-zöld). A másik nagy nemzeti ünnepen az a jelszó, hogy "ruszkik haza", ami őszintén szólva nem hangzik túl keletorientáltnak. A harmadik nagy nemzeti ünnepen pedig arra az államalapító királyra emlékezem, aki nem Bizáncból, hanem Rómából kapta a koronáját.
De nem állítom, hogy a magyarságban ne lenne semmi keletiség, csak énbennem nincsen (vagy legalább is nagyon tagadom).
11#
Nem a melegfelvonulás a legnagyobb ünnepetek?
Teljesen mind1, hogy mi minek tartjuk magunkat. Itt totál az a lényeg mások minek tartanak minket, mert ennek megfelelően béreznek be.
Márpedig a helyzet az, hogy Brüsszelből nézve már Kelet-Európai országnak is a legalja vagyunk, már a balkánhoz sorolnak. És a befektetők is, munkáltatók, ennek megfelelően adják a béreket.
Szia!
Ez nem érzés kérdése.
Az ENSZ statisztikai besorolása alapján Kelet-Európa vagyunk, ami nem jelent sem politikai, sem kulturális osztályzást.
Forrás: [link]
#19: Ez egyféle besorolás, amely alapján Közép-Európa még csak nem is létezik.
Más besorolás alapján meg Közép-Európában vagyunk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!