A gyermektelenséget miért mossák össze a baloldalisággal?
Én például inkább konzervatívnak tartom magam, van kötődésem keresztény egyházhoz is, de mégis fenntartásaim vannak a gyermekvállalással kapcsolatban. Az okokba nem mennék bele, mert nyilván személyes és nem politikai jellegűek, szóval nem a klímavédelem vagy ilyesmi. Nem buzdítok senkit hasonlóra, tiszteletben tartom mindenki döntését, mert magánügynek tartom, lehet még az én véleményem is változhat, de nem értem miért kéne része legyen a jobboldaliságnak?
Tegnap egy műsorban kormánypárti nagycsaládosok is elismerték, hogy a családalapítástól való félelmet nem szabad kinevetni, beszélni kell róla és baráti hangnemet megütni, de mégis mintha ez elvárás volna és kiakarnák taszítani a politikai közösségből, aki ezt másképp látja.
9# Jaj de fárasztó vagy. Két kattintásra vagy tőle, hogy utánanézz: egy heterótól eltérő szexuális beállítottságú csoport, aki politikai és személyes jogokat szeretne magának kivívni, ennek szimbolumaként kiválasztottak egy időpontot, amikor utcára mennek és megmutatják magukat: "igen, ők is léteznek, itt vagyunk, sokan vagyunk, mi is (politikai) tényező vagyunk"
Bármennyire is provokálsz, nem fogok belemenni olyanba, hogy bárkinek is a k.va anyját, mert nem ez volt a célja a hozzászólásomnak.
12# Na, akkor viszont most te jössz és magyarázd meg, mi a lényege. Én egy semleges választ adtam, nem a melegpárti narratívát mondtam fel (nem beszélek haza, mivel nem vagyok meleg, sem lobbista)
(Lemaradt, mint fontos célkitűzés: társadalmi elfogadás, ne legyen diszkrimináció stb. De gondolom ez benne van abban a hamazban, amit én leírtam fentebb.)
14# Köszönöm a linket!
Ja igen, kihagytam egy fontos fogalmat: BÜSZKESÉG. Talán lényegi elem. Asszem itt rontottam el a "feleletet", itt buktam el a vizsgán. Kilógott a lóláb (vagy inkább a fél ló), hogy miért nem tudok azonosulni a jelenséggel: k.vára de semmi alapot nem ad a büszkeségre az, hogy te melyik nemhez vonzódsz. Ugyanis az nem egy érték. Csupán egy állapot.
"A gyermektelenséget miért mossák össze a baloldalisággal?"
Az, aki ideológiai okból (tehát nem azért, mert simán utálja a gyerekeket, hanem még meg is ideologizálja) nem vállal gyereket, azok általában baloldali eszmék miatt nem vállalnak. Ilyen baloldali eszmék:
- Orbánnak nem szülök.
- Úgyis sokan vannak a Földön, inkább jöjjenek ide Ázsiából/Afrikából.
- Engem nem érdekel, hogy mi történik Magyarországgal, tőlem lehetne itt Zimbabwe is.
- A gyerekeknek magas a szén-dioxid kibocsátásuk.
- Stb, nem tudom, milyen okok vannak még, de a fentiek kifejezetten baloldali ideológiai okok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!