Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól látom,hogy szinte mindenfé...

Jól látom,hogy szinte mindenféle támogatásból kiesnek, a 26-50 év közötti szinglik, illetve gyermeket nem tudó,nem akaró párok?

Figyelt kérdés

2022. febr. 4. 11:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
30%
Mire fel támogasson,ha egyedül vagy? Senkiért nem felelsz, nem vállalat felelősséget.Egyedül tudsz félretenni pénzt is.A gyermek az ország jövője,nem az egyedülálló.Lehet hogy nem lesz utódod.Ez a te döntésed.Azt kell támogatni aki az ország fejlődéséhez hozzájárul,főleg utódnemzésben.
2022. febr. 4. 12:11
 12/27 anonim ***** válasza:
28%

Lehet lepontozni, de előzővel egyetértek. 11#

Az állam azokat támogatja, akik többet tesznek hozzá az ország fejlődéséhez. Márpedig a család (utódnemzés) az az egyik alapja a gazdaság fenntartásának, növelésének, illetve hosszú távon a nemzet fennmaradásának.

Csak ez már ilyen elavultan hangzik, mert hozzászoktunk az individualizmushoz, az emberek nem gondolkoznak társadalomban, csak és kizárólag egyéni érvényesülésben. "hát a másiknak van, akkor én is kérek pénzt" és így tartjuk a markunkat. Pedig igen: az állam attól még így működik és fog működni.

2022. febr. 4. 12:18
 13/27 anonim ***** válasza:
72%
#12: Lakatos Ronaldoék a 10 gyerekes pereputtyal aztán tényleg rengeteget tesznek hozzá az ország fejlődéséhez.
2022. febr. 4. 12:29
 14/27 anonim ***** válasza:
59%
13-es.Munkaviszony is kell ám ahhoz a támogatáshoz.
2022. febr. 4. 12:31
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nyomorult nép vagyunk, mindenki a támogatásra hajt és nem arra, hogy a fizuból meglehessen élni. Nagyon látni a kérdésekből is. Valahol sztrájkot emlegetnek, rögtön jönnek a kérdések, miért akarnak többet? Itt még a szoci mentalitás van, keresünk keveset és a jótékony állam majd vissza oszt. Aki kimarad, az meg sír.
2022. febr. 4. 12:31
 16/27 anonim ***** válasza:
22%
Lakatos Ronaldo ha nem dolgozik nem fog családi adókedvezményt kapni.
2022. febr. 4. 12:32
 17/27 anonim ***** válasza:
86%

#12 Az állam úgy működne jó esetben, ha ösztönözné a gyerekvállalást és nem a bevállalt gyerekekért fizetne.

Ma ez úgy működik, hogy ha aláírod, hogy lesz gyereked kapsz pénzt és kamatmentes hitelt. Ergo szerződésben rögzíted, hogy gyereked lesz.

De ezt a fiatalok nagyrésze nem fogja tudni igénybe venni, mert nem házas a legtöbb 20-30 éves fiatal és sokan nincsenek is olyan komoly kapcsolatban, hogy gyereket vállalnának szívesen.

Most az állam rákényszeríti a fiatalokat, hogy vagy a szülőkkel maradnak, vagy az aktuális partnerrel lebabáznak és összeláncolják magukat hitellel. Aztán vagy harmónikus lesz a kapcsolatuk, vagy megromlik és felnevelnek egy sérült embert.

Gondolom azt már meg sem kell említeni, hogy 3 gyereket bevállalsz amire megkapod a 10 milliós CSOKOT, veszel fel hozzá 10 milliós babavárót, aztán veszel egy lelakott ingatlant 16-18 millióért és felújítod még 5-6-ért. Úgy kezdik a gyerekvállalást, hogy hitelt is fizetnek és megtakarításuk sincsen.

Az egyetlen réteg aki jól járt ezzel, az jelenleg felnőtt középosztály, akiknek már amúgyis van gyereke és egzisztenciája. Ők most csereberélik, meg újítják az ingatlanokat.

Ettől ki szerint fog nőni a fiatalok gyerekvállalási szándéka?

2022. febr. 4. 12:37
 18/27 anonim ***** válasza:
28%

Nyilvánvalóan.

Miért támogatná az állam az egészséges munkaképes felnőtteket család nélkül?

Ha valaki gyereket nevel az rengeteg pénzbe kerül és utána az hogy a gyerek felnő és munkaképes lesz az egész államra jó hatással van.

Pl felnevel valaki 2 gyereket, elérik a 25 éves kort, elkezdenek dolgozni és az adójukból simán kitermelnek több nyugdíjat stb.

Viszont akinek nincs gyereke ő is a jelenlegi nyigdjijrendszer szerint a többi nyugdíjas gyerekének az adojabol kapja a pénzt.

Tudom te is ledolgozol x évet és járna duma, de hiába járna, ha nincs, azt valakinek ki kell abban az időben termelnie.

25 év alattiak adokedvezmenye meg azért reálisabb, mivel egy fiatal mondjuk gyakornoki pozícióban jóval kevesebbet keres, mint később fog, de ha szeretne saját lábra állni jól jön az a pár év kedvezmény.

2022. febr. 4. 12:38
 19/27 anonim ***** válasza:
87%
Pont azért nem vállalok gyereket, mert nem tudnék még egy gyereket is eltartani a kiadásaimon felül, hogy ne nyomorogjon, és meg tudjak adni a gyereknek mindent, ami szükséges. Legalábbis nem volt még olyan pasi az életemben, akivel közösen be lehetett volna vállalni gyereket úgy, hogy a gyerek ne nélkülözzön. A szüleimnek jobb lehetőségeik voltak, amikor mi voltunk gyerekek a tesómmal, pedig mindketten szegény családban nőttek fel, mégis fel tudtak minket úgy nevelni, hogy minden fontos dologra jutott, nekem ez nem fér bele. Amit segít az állam ebben, az hosszú távon pedig lófütty a jelenlegi árak mellett. A szüleimet talán tudom segíteni, ha rászorulnak, ennyi fér bele. Pedig én jobb fizetést kapok, mint a bérminimum, de annyival nem jobbat, hogy be tudjak vállalni gyereket is. Én még normális oktatást kaptam állami iskolákban, ma már ha ugyanazt a színvonalat akarom a gyerekemnek, azért fizetni kell, mert szétcseszték az állami oktatást. Én tudatosan nem vállalok gyereket, mert nem tudom megadni azt, amit szeretnék, támogatásokkal együtt sem.
2022. febr. 4. 12:39
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

17# Nyilvánvalóan nem fog nőni a gyerekvállalási szándék.

Sajnos ebben igazad van és abszolút egyetértek veled.

Ez egy komplexebb probléma, amit sokkal kifinomultabban kellene megoldani, nem úgy, ahogy jelenleg működik. (vagy nem működik. Majd kiderül...)

A kollektív szemléletet azért hoztam be a képbe (12#), hogy válaszoljak az eredeti kérdésre, miért nem kapnak támogatást a szinglik.

A rendszer működését magyaráztam el. Ettől persze a rendszer nem jó

2022. febr. 4. 12:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!