Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg igaz, hogy az ellenzék...

Tényleg igaz, hogy az ellenzék fizetős egyészségügyet akar?

Figyelt kérdés

2022. febr. 3. 23:36
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
26%
2006-ban is tagadták, majd bevezették. Valami hasonló jönne most is, akár tagadják, akár nem.
2022. febr. 4. 00:26
 12/42 anonim ***** válasza:
64%

Még a Mandlier cikkben is rendesen idéztek. Ebből indult az egész:

"Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet. Az egy másik kérdés, hogy természetesen nem a biztosítást kell magánosítani. Az úgynevezett egy, single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer. Ez Amerikán kívül majdnem minden országban ez van egyébként. Fejlett országokban. Tehát nagyon fontos, szolidaritási és egyéb alapból, hogy egy kalapból menjen a pénz. De a szolgáltatók azok igenis legyenek magánszolgáltatók, versenyezzenek egymással, gazdálkodjanak felelősen."

-MZP

Konkrétan oda van írva, hogy nem lenne fizetős de ez nem állította meg a Fideszt abban, hogy a saját szavazóikkal elhitessék az ellenkezőjét.

2022. febr. 4. 00:46
 13/42 anonim ***** válasza:
64%

Nem.

De a Fidesz már rájött, hogy az egészségügyet kell ellopni legközelebb. Fidesz közeliek a legjelentősebb magán szolgáltatók tulajdonosai. A járvány felduzzasztott várólistái is kinek fognak kedvezni? A magán szolgáltatóknak.

A mesterséges megtermékenyítést se érdek nélkül vették állami monopóliumba, elhiheted. Majd kiosztják újra magánba, csak nekik az nem jó, ahogy eddig volt, mert nem az ő köreik nyerészkedhettek.

Ezt csinálják mindennel, ha szemet vetnek rá vagy odaadja akié, vagy már este adják be a saláta törvényt, amivel elveszik. Most legutóbb azt nyomták át, hogy a boltokból elveszik ami le fog járni. A benzin árstopnál elvehették a kutat. Honnan tudod, hogy nem olyasmi lesz a következő, ami a tied?

2022. febr. 4. 01:10
 14/42 anonim ***** válasza:
15%
12: Nincs odaírva, hogy ne lenne fizetős. A magánegészségügy alapvetően fizetős. Még ha a kapacitás egy kisebb részében az államnak szolgáltat, akkor is.
2022. febr. 4. 02:14
 15/42 anonim ***** válasza:
80%
Nem akar fizetős egészségügyet: https://www.youtube.com/watch?v=Eez7hemyW6I
2022. febr. 4. 03:05
 16/42 anonim ***** válasza:
22%
Igen én is úgy tudom, hogy minden betegnek fizetni fognak, minnél betegebb valaki annál több pénzt fog kapni az egészségügytől.
2022. febr. 4. 03:16
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Én rohadtúl szeretnék fizetős eü-t, mert szerintem jobb szolgáltatások lennének, de rajtam kivül SENKI sem akarja!

Mennyivel jobb lenne, ha állambá ledobná a válláról a súly nagyját és nem kellene ezzel foglalkozni, évtizedeken át!

2022. febr. 4. 06:13
 18/42 anonim ***** válasza:
67%

"nem a biztosítást kell magánosítani. Az úgynevezett egy, single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer."

"Tehát nagyon fontos, szolidaritási és egyéb alapból, hogy egy kalapból menjen a pénz."

2022. febr. 4. 07:34
 19/42 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
4%
Igaz. Valamint eltörölnék a rezsicsökkentést is.
2022. febr. 4. 09:01
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Egészségügy már évek óta fizetős és egyre fizetősebb. Hiszen olyan hosszúak a várólisták, hogyha valaki meg akarja gyógyíttatni magát időben, annak fizetnie kell.

Én négy évvel ezelőtt is az EU pénzből vásárolt, önkormányzati diagnosztikai központba fizettem 30 ezret, az MR vizsgálatért másnapra, amire amúgy egy hónapos várakozási időt adtak, az "ingyenesben". Azóta ezek a várólisták sokat nőttek.

2022. febr. 4. 09:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!