Hogy van most ez akkor?
Attól függ mit nevezünk iróniának:
Ha kormánypárti lennék, akkor a szigorú valóság, ha ellenzéki lennék, akkor irónia.
Már a poén sem ugyanaz, mint rég...
Már ne haragudj, de nem én próbálom. A hatósági ár úgy működik, ahogyan leírtam. Nem szabad keverni az üzemanyag árával, mert az lehet olcsóbb, de magasabb nem. Az energiaár viszont fix áras, és ezt hívja rezsicsökkentésnek a kormány. De ha nekem nem hiszel, akkor olvass utána a témában, de lehetőleg ne az Origón. Lapozz fel gazdasági témákkal foglalkozó oldalakat. Egyébként is hülyeség a rezsicsökkentés szó, mert már évek óta ezt hallani, viszont akkor már szinte ingyen kellene kapnia a fogyasztónak az energiát, ha valaki évek óta rezsit csökkent.
Csakhogy a világpiaci ár nem lesz már olyan olcsó soha. A csökkentés szó meg egy múltbeli kiinduló állapotra vonatkozik.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) augusztusi nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak.
A lakossági fogyasztók villamosenergia-átlagára 10,63 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában az uniós országok közül az első helyre rangsorolja a magyar fővárost. Idén augusztusban a földgáz lakossági átlagára 2,87 eurócent volt kilowattóránként Budapesten, ez a felmérésben szereplő uniós fővárosok között a legolcsóbb.
Kérdező
Direkt visszahallgattam a sajtótájékoztatót és Putyin nem mondott olyat, hogy a piaci ár ötödéért kapná Magyarország a gázt.
Annyit mondott, hogy a magyar gázvásárlás 80%-ban orosz forrásból történik és jóval a MAI piaci ár alatti áron.
Mikor és hol mondott Putyin olyat, hogy az ötödéért kapnánk a gázt az oroszoktól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!