Szerintetek milyen lesz Magyarország, ha a Fidesz idén is megnyeri a választást?
"Az új lakás ára 36 millió, a hitelem lesz 28 millió"
Ja bocs, azt hittem normális helyen veszel lakást. Igen, a semmi közepén ebből tényleg kijön egy normális méret.
"Ha valami miatt meggondoljuk magunkat a gyerektémában akkor is ott egy szoba neki."
Ha ez lakás, akkor kétlem, legalábbis ha nem akarsz a pároddal magánéletet.
A probléma az új lakásokkal, hogy a "fő" hálószoba, az annyira elég, hogy hálószoba legyen, befér egy szekrény és egy francia ágy.
Nos, ha lesz gyereketek, de mondjuk te szeretnél hobbiból zongorázni, a feleség meg mondjuk futópadot venne, akkor ezek hova férnek?
Egy 3 szobás lakás arra jó, hogy 30 éves korodig ott lakj, mert elférsz, de ha már tervezel valamit, akkor költözni kell.
"Lakást nem csak pár évre vásárol az ember, miért lenne olyan nagy probléma az a kikötés hogy 10 évig ott lakj?"
De pont ezért nem éri meg minél előbb kicsit venni és évekig hitelt fizetni, mivel akkor kis lakást veszel és addig kb. semmennyit sem teszel félre nagyobb lakásra.
Akkor éri meg 10 évre, illetve tovább, ha nem tudod kinőni az adott lakást, ami lehetetlen.
Pl. a gyerekre visszatérve, mivel ha ikrek vagy hármas ikrek? Egyiket kivágod a kukába, mert annak nincs helye?
"Ha kicsit utánajársz a dolgoknak akkor rájössz hogy 50 millióból már nagy lakást is lehet venni, az a kicsi, amire te gondolsz azok 25-30 millió között mozognak"
Ja, hát nem is láttam, jó hogy mondod. Azt hittem az a majdnem 70 millió (!) az ára ennek a 63 négyzetméteres lakásnak, de ha te mondod biztos nekem adják 30-ért:
A zöld hiteles lakások új építésűek és legalább BB besorolásúak. Frekventált helyen ez jelenleg olyan 1 millió forintos négyzetméter áron megy átlagosan, de minimum 800 ezer forint.
25-30 millióért lehet 60 éves romos 30 négyzetméteres lakásokat venni, aminek értelme sok nincs, mivel lassan jobban járnál, ha újat építettnél, minthogy azt megvedd.
A legjobb négyzetméterárban építő cég is fél milliós árat számol fel. Ez 36 millió esetén tényleg kijön a 72 négyzetméter, csak általában ezek már közvetítő cégeken keresztül mennek, akik egyész lakóparkokat húznak fel, így azok magasabb áron adják.
Ha pedig magadnak akarsz építettni, akkor a telek megvásárlása is egy 10-15 millió és megint 50 milliónál vagyunk.
Sokkal egyszerűbb és olcsóbb volt 2010-ben lakást venni, mivel töredéke volt a mai áraknak és arányaiban jobb fizetések voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!