Szerintetek milyen lesz Magyarország, ha a Fidesz idén is megnyeri a választást?
#10.Aztán mire elég manapság 5 millió?
Semmire, azért 15 évvel ezelőtt jelentett is valamit, a hitelre vásárolt házzal meg nem villognék a helyedben...
10, amúgy 2017 óta én is évente kb 2.5 millióval vagyok gazdagabb.
Igaz, 2017 előtt még tanultam, nem volt munkám...
:D
Uhh, 5 millió forint? Azta... Hallod már majdnem gazdag vagy...
Elég szomorú, hogy szerinted ez eredmény. Azért tart itt ez az ország, mert ilyen szolgalelkű emberekből áll.
Már verjük a nyugati árakat, de a fizetések a harmadánál jártak. Londanban olcsóbban lehet vásárolni, mint nálunk hatósági árral.
Szerinted jó irányba megy az ország? Komolyan?
"Idén ez az összeg emelkedni fog és meg tudom venni az első lakásomat, igaz, zöld hitelre, de 2010 előtt ilyen lehetőségek nem voltak adottak."
Egyébként 2010-ben pont igen. A válság elég durván bedöntötte a lakásárakat, akkor simán be lehetett vásárolni.
Másrészt meg, akkor kb. 10 milliód lesz, ha zöld hitelre veszel, akkor olyan 50 milliós ingatlant akarsz venni, mivel 20% önrész kell.
Ez azt jelenti, hogy kb. 40 millió a hiteled vagyis - kamattal most nem számolok - olyan 8 év visszafizedned.
Mivel ez a hitel csak új lakásokra fordítható, így elég magas négyzetméterárról beszélünk, ami miatt elég jó esély van rá, hogy nem lesz elég nagy a lakásod, hogy családot alapíts benne, ha úgy alakulni.
Másik házra közben nem is tudsz gyűjteni, mivel hitelt fizetsz, ahogy költözni sem tudsz, mert a zöld hitelhez kikötés, hogy 10 évig benne kell lakj.
Kvázi eladósítod magad nagyon durván, cserébe 10 évig ott lakhatsz és esélytelen, hogy családot alapíts.
Ez sehol a bolygón nem segítség, hanem kib*szás.
17-es
Az új lakás ára 36 millió, a hitelem lesz 28 millió. Ezen az áron 65nm 3 szobás lakást tudok venni. Párommal ketten költözünk oda, gyereket nem akarunk. Ha valami miatt meggondoljuk magunkat a gyerektémában akkor is ott egy szoba neki.
Lakást nem csak pár évre vásárol az ember, miért lenne olyan nagy probléma az a kikötés hogy 10 évig ott lakj?
Ha kicsit utánajársz a dolgoknak akkor rájössz hogy 50 millióból már nagy lakást is lehet venni, az a kicsi, amire te gondolsz azok 25-30 millió között mozognak
Fideszes nem akar gyereket? Te nem is vagy igazi híve a nemzeti keresztény kormánynak. 🤷♂️🤷♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!