A szavazatleadása előtt miként mérlegeltek a következő népszavazási kérdésekről?
,,Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek
fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül
mutassanak be?"
Mit nevezünk "fejlődésüket befolyásoló" tartalomnak pontosan? Amikor egy délutáni főműsoridőben (14-20 óra között) szappanoperában naponta láthatja egy kiskorú (pl. 12 év alatti) hogy hogyan él nemi életet egy nő egy férfivel, ill. hogyan születnek a gyerekek. Ezt persze nem gátolják törvényileg, Ha ugyanez két férfi vagy két nő között történne, akkor már büntetéssel járna. Ez a kettős mércét alkalmazó törvényhozó valamint törvényt betartatni hivatott Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság nem lép közbe.
Ti hogyan szavaztok rá?
Ez azért van, hogy tudják, hogy kire szavaztál valójában. Tehát ha nem adsz le egy Nem szavazatot, akkor ballib vagy, felkerülsz egy listára és diszkriminálva leszel egy életen át.
Üdvözöllek a balkánon. :) Szerencsére én már elhagyom ezt a süllyedő hajót.
Kicsit túltolják ezt a dolgot enyhén szólva. Ovis koromban a Terminator és Rambo filmeket lestem videón, mégse álltam neki a fél települést lekaszabolni és magánháborút kirobbantani.
Itt meg már azon aggodalmaskodnak, hogy jajj mi van akkor ha valami a szexhez icipicit kapcsolható dolgot lát a gyerek, bár igaz, mikor egy tusfürdőreklám elé bevágják, hogy a következő műsorszám(!) 12 éven aluliaknak nem ajánlott, akkor igazából min is kéne meglepődni. ( Na meg ugye képzeljük már el, ahogy a 11 és fél éves Pistikét a szülő kiküldi ennek hatására, hogy nehogy a tusfürdő reklám hatására eltorzuljon a személyisége )
Amúgy meg jó oké a valódi mélysége a kérdésnek a szokásos lmbt kategória, de erre meg azt mondom, hogy jó, nézzük csak elvileg 2% a világ teljes lakosságából aki tagja ennek a csoportnak, de legyünk nagyon jóindulatúak, adjunk egy 5%-ot.
Na és ebből akkor hozzuk ki azt, hogy minden 100 szexuális tartalomból mondjuk akkor 5 lehessen ami nem hetero kapcsolatot mutat be, szerintem ezt még mindenki elviselné, mert a biztosítékot az szokta kiverni mikor mindenbe kell egy meleg pár, kell két kisebbségi, na meg az sem árt ha egy PC dolgokat beleteszünk.
Majdnem egyetértek veled! A számaid kivételével, ugyanis azt senki nem képes felfogni, hogy ha csak Magyarországot nézzük, akkor bizony rengeteg olyan ember van - főleg azok közül, akik a rendszerváltás előtt szocializálódtak -, akik mai napig megtagadják magukat és másságukat. Élik a kívülről természetesnek tűnő heteroszexuális életüket, miközben a hátuk közepére sem kívánják ezt.
A kormánypárti média előszeretettel hozta le, hogy 1-2% körül mozoghat az LMBT állampolgárok száma. Egy nevelési tanácsadásról szóló könyvben olvastam nagyjából 2-3 éve, hogy a kamaszfiúk nagyjából negyede vállaltan az. Ez biztosan túlzó szám, viszont az 1-2% pedig alábecsült.
A pontos számot szerintem senki nem tudja, de valamiféle aranyközéputat kellene találni a médiatartalmak és közoktatásban is. (Direkt nem köznevelést írok, mert abba a bölcsőde és az óvoda is beletartozik, amivel kapcsolatban nekem is vannak aggályaim)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!