Mi értelme egy figyelmeztető sztrájknak? Ez nem a gyengeség jele?
Január 31.-én 2 órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a tanárok.
Mi értelme egy két órás sztrájknak? Szerintem ez a meghunyászkodás, megalkuvás jele. Vagy csak én érzem ezt így?
Szigorú szabályai vannak a sztrájknak.
Nem tehetik meg, hogy akkor most 2 hétig a sztrájkban résztvevő tanárok egyáltalán nem mennek be. Ez erőt mutatna, de törvénytelen.
Utána súlyos büntetést kapnának a sztárjktörvény be nem tartásáért.
Csak törvényes keretek között lehet sztrájkolni, ennek most ez a módja.
Nem tudom, de én már csak kínosan mosolyogni tudok ezen, nagyon szánalmas hogy ennyire gyávák, ennyire nem mernek kiállni magukért. Hónapokig tervezgetik a 2 órás sztrájkot, azt is lyukas órában gondolom.
Nem értem mitől félnek, vagy mi veszteni valójuk van? Az a 170 ezres fizetés, amit gyárban a betanított munkás is megkeres, azt féltik ennyire?
Azért vicces, hogy miket hisztek a tanárokról.
Egy tanár felelős a rá bízott diákokért és nem azért nem sztrájkol mert gyáva, hanem mert tudja, hogy egy sztrájkkal a gyerekek és ő maga járnak rosszul.
A gyerekeket a szülők beviszik az iskolába, azokra vigyázni kell, velük foglalkozni kell. Ha elmarad a tanítás, akkor azt a tanárnak kell utána bepótolnia, behoznia valahogy.
Korábban az egyik leghatározottabb, leginkább kormányellenes kollégám volt az aki élesen kiállt az oktatási időben szervezett sztrájk ELLEN. Szimplán közölte, hogy aki ezzel szórakozik ahelyett hogy tanítaná a gyerekeket akiket rábíztak a szüleik, az egy hülye és menjen máshová dolgozni inkább.
Amúgy a nagy sztrájkhangulatról annyit, hogy tanár vagyok és még csak nem is tudtam arról, hogy 31-re bárki is sztrájkot szervezne. Talán mert ma nem dolgozom és a fene nagy sztrájkhangulatban tegnap délután még nem is volt szó semmiről. De hát biztos mindenki naaaaagyon akar sztrájkolni, persze. Örülünk, hogy végre vége a félévnek és sikerült lezárni a jegyeket.
Előre szólok, hogy senki ne próbálja meg belemagyarázni a hétfői napon az esetleges rövidített órákba vagy elmaradt órákba a sztrájkot, mert már előre meg van szervezve a félév záró értekezlet arra a napra. Nálunk 14 órakor lesz, ami azt jelenti, hogy több osztálynak elmaradnak órái miatta.
"Le még senkit nem csuktak le azért mert beteget jelentett aznapra."
Az azért megvan, hogy ha táppénzre megyek, az nem sztrájkolás?
"A gyerekeket a szülők beviszik az iskolába, azokra vigyázni kell, velük foglalkozni kell. Ha elmarad a tanítás, akkor azt a tanárnak kell utána bepótolnia, behoznia valahogy."
Egyrészt nem azon a pár napon fog múlni az érettségije, ezt te is jól tudod. Nagyon egoista az a tanár aki szerint annyira fontos a tananyag amit tanít, hogy mondjuk 1 hónap kihagyás a gyerekek életében egy visszafordíthatatlan törést jelent.
Másrészt meg a szülő, ha nincs hova bevinnie a gyereket, és emiatt nem tud bemenni húzni az igát a gyárba... És mondjuk ez mondjuk a gyár munkásainak a felét érinti... akkor érintett gyárvezető talán elgondolkozik hogy érdemes volt e korrupcióval idehozni a gyárat, megkenni a Fideszt h legyen rabszolgatörvény. És akkor talán odaszól Orbánnak h heló, nem ezt ígértétek, azonnal fizessetek többet a tanároknak, vagy elviszem a gyáramat Indiába
#8 Ezzel bepróbálkoztak már évekkel ezelőtt is. Akkor sem támogatta a PSZ szervezkedését a pedagógusok többsége.
Én is kaptam ilyet a gyerekem iskolájából - amúgy tanár vagyok másik suliban - hogy MI ne vigyük a gyereket iskolába és ezzel MI támogassuk azt, hogy ők sztrájkolnak. Miközben én tanárként egyáltalán nem akartam sztrájkolni, ahogy az iskolámban a többség sem. Az egész tanári karból volt 3-4 kolléga aki sztrájkolt, mi meg megoldottuk a helyettesítésüket addig.
Most lehet hogy többen lennének akik sztrájkolnának, de akkor is ennek más lenne az intézési módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!