Lehetséges lenne egy új "perszonál unió" Horvátországgal? Mintha egyre jobb lenne a horvát magyar kapcsolat nem?
Kérdező, minek jönne létre egy ilyen?
Mindketten tagjai vagyunk az uniónak, így a két ország közötti határ jelképes, a gazdasági szabályozók egységesek, az állampolgárok között egyenlőség van, mint uniós állampolgárok.
Mégis miért kellene ezen felül létrehozni egy 2 országot összekapcsoló "perszonál uniót"?
A perszonálunió fogalmilag más, mint a föderáció...
Az sem teljesen indokolt, hogy azt feltételezed, a horvát politikusok nem korruptak vagy jóval kevésbé.
Az már elég hogy kevésbé korruptabbak a mi politikai elitünknèl 😀, tudom hogy más a két dolog szándékosan tettem idézőjelbe a perszonál uniót, a történelmi ok miatt írtam ...
6os, hány szövetségi állam van az unióban? Nem sok de több ilyen van, azoknak sem lenne muszáj egyben lenni, másrészt egységben az erő! Ha nem látod az okát hogy miért... Akkor vak vagy! Oszd meg és uralkodj van már az első világháború óta a kelet-közèp és a balkáni országok között. Vajon a visegrádi csoportot is miért nézik rossz szemmel? Se a nyugatnak se az oroszoknak nem érdekük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!