Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Még mindig az osztrák-magyar...

Még mindig az osztrák-magyar határ a "legőrültebb", legnagyobb gazdasági különbségekkel bíró határ egész Európa területén?

Figyelt kérdés

Haverom friss diplomával, 6-7 hónap munkanélküliség után talált állást Budapesten, nettó 200 ezer forintért! Nem kamu. Lehúzott ott alig 1 évet, azalatt rágyúrt kicsit a nyelvekre, megpályázott egyetlen egy állást Bécsben, egyből felvették, nettó 1 millát fog keresni forintban.

Ezek szerint még mindig bődületesek a szorzók, bődületes különbség van a két ország között. Hiába a Fidesz sikerpropaganda, valójában semmi nem változott.

Van még egy ilyen határ két ország között Európában (egész Európában nem csak az EU-ban) ahol ilyen különbségek lennének a gazdaságban a határ egyik és másik oldalán?

2022. jan. 27. 06:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Nah, a Monaco-Francia a legnagyobb különbséggel bíró. A miniállamok is léteznek, és Monaco messze gazdagabb bárkinél.
2022. jan. 27. 07:01
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Sosem volt az. Legfeljebb te csak ezt ismered.
2022. jan. 27. 07:09
 3/15 anonim ***** válasza:
15%
Gondolom azért a haverodnak besegített rendesen hogy volt 1 év tapasztalata, azzal azért nagyon sokkal könnyebb állást találni és jobban keresni is (én legalábbis programozó vagyok, nálunk kb így indul a karrier mindenkinek mint a haverodnak ha országon belül maradnak ha nem)
2022. jan. 27. 07:24
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Ilyen szempontból a legnagyobb különbség Norvégia és Oroszország között van, de nem piskóta Ausztria és Magyarország között sem.
2022. jan. 27. 07:33
 5/15 anonim ***** válasza:
62%
3: a programozók általában 1 év után már nettó 1 milliót keresnek?
2022. jan. 27. 07:35
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem mindenki, de igen, vannak. Nekem ismerősi körben (1,5 éve végeztünk egyetemen) az átlag kereset ~10 emberből 850 körül van.
2022. jan. 27. 07:37
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

" a programozók általában 1 év után már nettó 1 milliót keresnek?"

Nem, de 1 év tapasztalattal ugyanúgy több az értékük a munkaerőpiacon Magyarországon is, és ugyanúgy akár olyan cégekhez is felvételt nyerhet, akik teljesen zöldfülű pályakezdőként hallani sem akarnának róla.

Szóval a gond azzal van, hogy az itthoni kezdő fizetést egy külföldi tapasztalt fizetéssel összehasonlítva egy hamis képet alkotott a valóságról a kérdező.

2022. jan. 27. 07:38
 8/15 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam a norvég-orosz határra is. De azt szerintem nem lehet úgy összehasonlítani mint az osztrák-magyart. Mivel Oroszország nagyhatalom és a legnagyobb területű ország a világon, nyilván más ott az élet, más paraméterek is vannak.
2022. jan. 27. 07:43
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem informatikával foglalkozik amúgy, és nem is találna 1 év tapasztalattal sem jobb lehetőséget itthon. Ausztriában meg egyből lecsaptak rá, magyar szemmel nézve horror brutál bérekért.
2022. jan. 27. 07:47
 10/15 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem Fehéroroszország Lengyelország között. Átmentem rajta.
2022. jan. 27. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!