A Finn jogállammal nincs baj, ahol bíróság elé kell álnia annak, aki a Bibliából idéz és börtönt is kaphat érte?
30, igen?
És ha azt mondom, hogy
"Éljen a Náci birodalom, hulljon a férgese!"
Esetleg odamegyek hozzád és azt mondom, hogy
"Add ide a pénzed különben a beleiddel folytom meg anyádat"
Ezek is csak szavak, mégis büntetés jár értük.
De az álhírek terjesztéséért is bizonyos esetekben (pánikkeltés).
És ja, a gyűlöletbeszéd / uszítás is létező fogalom.
Én nem degradálnám le a szavakat...
1. A cikk szerint mégcsak a bíróságra sem biztos, hogy kell bárkinek is mennie, mert a rendőrségi vizsgálat még nem zárult le. Legalább is nincs olyan, hogy a rendőrség hivatalból vádat emel és csak utána kezd el azon dolgozni, hogy megérte e.
2. Ha bíróságra is kerül a dolog, a bíró még simán mondhatja azt, hogy hülyeség az egész. Csak erről valószínűleg már nem fog cikk megjelenni a mandineren olyan címmel, hogy "Finnországban jól működik a Biblia tisztelete" vagy hasonló.
3. Nem a Biblia idézetért magáért van balhé, hanem a kontextusért. Ha én a Koránból idéznék nők napján, hogy mindegyiknek a konyhában a helye és életük célja, hogy gyereket szüljenek és engem kiszolgáljanak, mint férfit, úgyhiszem Kövér László első dolga lenne 1 misivel megbüntetni. Vagy ha ezt nem teheti meg, mert nem a parlamentben mondtam, akkor is kíváncsi lennék hányan kísérelnének meg megbüntetni engem.
32, igazad van, nem feltétlen esik egynelő elbírálás alá a kettő, pedig kellene.
Bár az is igaz, hogy visoznylag kevés olyan hírt látni, hogy húsvéti körmenethez ment oda egy ateista csapat bullyngolni.
Az a nagy helyzet, hogy a keresztény vallás annyira sem érdekli az embereket, hogy belekössenek. Nincs is igazán keresztényellenes csoport, azazhát nincs nagyon olyan ideológia ami egyértelműen elutasítaná a vallásosságot.
Szóval szerintem összességében nem ott van a nag ykülönbség, hogy a melegeket nem lehet szídni, a vallásosokat meg igen, hanem inkább ott, hogy a melegek ellenében van csoportosulás, a vallásosok ellenében nincs.
("melegeket ellenében csoportosulás" - nyilván nem arra gondolok, hogy van egy kimondottan antibuznyák csoport, aminek fő célja a melegellenesség, inkább csak egyes hangos csoportok ideológiájában benne van, hogy ezt ők mereven elutasítják.
Hasonló a vallásosokkal szemben maximum a kőkemény kommunisták lehetnének, azok meg hát nemigen adnak hangot manapság:D)
Nem volt szerencsém az említetthez.
De felmerül a kérdés: Saját platformján mondta a véleményét, vagy a vallási vezetőket vagy hívőket kérdőre vonva? (ugye előbbi véleménnyilvánítás, a második provokáció)
És azon felül, hogy én elítélem a vallás alapú diszkriminációt, és erre buzdítok másokat is, sajnos jelen heyzetben nem tudok többet tenni ellene. De ha hallok ilyenről, megnyugodhatsz, ki fogom fejezni nemtetszésemet:D
"Aki csak meg meri említeni, hogy vallásos, akkor már mindjárt biztos támogatja a papok pedofíliáját és keresztes háborút meg rabszolgaságot hirdet!"
Na jo nem kell jatszani az aldozatot, ahogy az egyik valaszolo is irta a keresztenyseg ellen nincs egy csoport sem, mig a homoszexualitas ellen vannak (sok kereszteny is).
A masik az hogy ha vki a hitemet szidja az engem nem hat meg, de ha az ateistakat mint ember csoportot szidjak vagy hazugsagokat terjesztenek rola az mar igen felhaborito.
Nyugi aki szidja a kereszteny embereket "mert ok keresztenyek" cimszoval, az nem sok tamogatast kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!