A Finn jogállammal nincs baj, ahol bíróság elé kell álnia annak, aki a Bibliából idéz és börtönt is kaphat érte?
5# Jó, de most nem a szöveg értelmezéséről volt szó (minden vallási szöveg megosztó, ha nem tetszik, nyilván nem kötelező olvasni), hanem annak a kulturális hatásáról. Arra, hogy a MAI értelemben vett erkölcs a keresztény hagyományban gyökerezik. Aminek alapja a Biblia.
Ja és persze a szólásszabadság kérdését is érdemes lenne feszegetni. Ráadásul IDÉZETről van szó. Így még csak nem is vélemény megfogalmazásáról van szó. Szimplán a szólásszabadságról.
10# Kérdező helyett válaszolok: Jogilag igen. És igen, egy normális jogállam nem tiltaná azt sem, hogy húsvétkor a koránból idézz. Csak ki tenne ilyet? Teljesen nonszensz és értelmetlen.
Nem azért nem idézünk a koránból, mert tilos, hanem mert Magyarországon nincsenek a muzulmán válásnak hagyományai.
Nem kéne semmilyen szent iratot tiltani. Eleve, miért kéne bármilyen szöveget betiltani? Mert ha mi lesz, ha idézünk a bibliából? Visszajön a sötét középkor? Hát ha vissza is jön, az nem a biblia idézetek miatt lesz. Sőt.
#13 És szerinted ha valaki azt mondja, hogy a melegek beteg emberek, akkor azért börtönbe kell zárni?
Ez neked jogállamiság, ez a nyugati szólásszabadság és felvilágosultság?
#15 Ráadásul rendszeresen idéznek a koránból is, még az iskolában is, hiszen tanulunk róla. Én pl. az egyetemen tanultam kevés vallástörténetet, pedig mérnök vagyok.
Ez az elte oldala:
Miért lenne gond egy ilyen szöveg idézetével?
14: az alkotmány ott is, ahogy nálunk is a szexuális irányultságot védi, mint veleszületett állapotot
A vallás nem ilyen, az szabadon választott, egy vélemény, így nem kap ilyen védelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!