Milyen lenne ma az ország 45 év szovjet befolyás nélkül?
Helló, szebben a száddal, ne idiótázz!
A beszolgáltatási törvény: februártól a multiknak be kell szolgáltatni a 48 óra múlva lejáró termékeiket az államnak. Ez mégis mi, ha nem kommunizmus?
Jaj, hol, kik számolnak be a Nyugatról? Sok ismerősöm él kint, egyikük sem panaszkodik olyanokról, amiket az elvtársaid híresztelnek.
Azért ez brutális anomália. A piacgazdaság Nyugat a bolsevik. Istenem, ennyire hogy lehetett titeket átverni? Ez annyira borzasztó.
Egyébként miért nem csináljuk azt, hogy az ország egyik része a tiétek legyen, a másik meg nem? Aztán békén hagyhatnátok minket végre.
A kereskedelemben nem is hátrány, hisz az a baj, hogy az üzletek nem kísérik úgy figyelemmel a lejárati dátumot, ahogy kellene. Többször futottam magam is bele, mint idős, gyengébben látó, hogy bizony olyan terméket sikerült boltba megvennem, ami a megvétele előtti napokban lejárt a szavatossága.
Elnézést, de te nem éltél az '50-es és '60-as években, amikor az volt, hogyha disznót vágtál, akkor a kétharmadát be kellett szolgáltatnod az államnak. Ja, hogy sokan azzal játszották/játszottuk ki a dolgot, hogy éjjel vágtak/vágtunk disznót, amikor a felügyelők nem jártak. Kívánom azt, hogy ezeket megtapasztald és megtudod milyen a valódi beszolgáltatási törvény. A mostani jogszabály az emberek védelmében történt.
Nekem is vannak kint rokonaim. Bizony nem túl jó dolgokról számolnak be. Persze teljesen más a bérezés, de olyan magasak a bérleti díjak, a házárak (már hogyha egyáltalán tudsz vásárolni), a rezsiárak, a megélhetés. Szóval engem nem tudsz félrevezetni azzal, hogy minden "fenékig tejfel".
#14, 15
"Kívánom azt, hogy ezeket megtapasztald és megtudod milyen a valódi beszolgáltatási törvény"
Jó, hogy nem azt kívánod nekem, hogy vigyenek el a Gulágra. 🤣🤣🤣
Jogom lehet ellenzékinek lenni? Vagy nem szabad annak lennem, mert az bűn?
Ahhoz is jogod van, hogy hülye legyél és más szavait kiforgasd. Ki beszélt a Gulágról?
Te az Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a kiskereskedelmi adóról szóló 2020. évi XLV. törvény módosításáról szóló 2021. évi CI. törvényről beszélsz, melynek az a lényege, hogy olyan élelmiszerek ne kerüljenek ki vevőforgalomba, amelyeknek lejárati időpontja 2 napon belüli. Ez igenis a vásárlók védelme. Biztos vagyok benne, hogy te sem csak olyan ételeket, italokat veszel meg a boltokba, amelyeket két napon belül megfőzöl, megeszel. Vannak olyan ételek, melyek még nagyjából 2-3 nappal a lejárati időn túl sem nézed rossznak, viszont talán ízre igen, de még úgy sem biztos. Aztán meg szaladhatsz ételmérgezéssel az orvoshoz. Vagy esetleg el is visz.
Pontosítás:
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a kiskereskedelmi adóról szóló 2020. évi XLV. törvény módosításáról szóló 2021. évi CLI. törvény
#17, #18
Te konkrétan azt kívántad nekem, hogy tapasztaljam meg a fekete vágást. Ennyi erővel kívánhatnál nekem sokkal rosszabbat. Hülye meg nem vagyok, sajnálom, hogy mivel mást gondolok, már elpusztítandó ellenségnek gondolsz. Tudod, egy Barca-Real meccsen sem ellenségek, csak ellenfelek.
Ezt tette a politika. A Fidesz felhergelte a szavazóit az ellenzékiek, Brüsszel, a migránsok meg homoszexuális emberek ellen.
Én megértem, ha gyűlölsz mindent, de talán mégse kellene a másként gondolkodó embereket ellenségnek tekintened. Ez már nem a szocializmus, ahol a kommunista ellenes magyarokat üldözte a rendszer.
Te tényleg nagyon hülye vagy! Egyre inkább ezt bizonyítod. Nekem az egyik legjobb haverom, akivel közel 20 évig dolgoztam együtt, ellenzéki vagyis pártpolitikailag szemben állok vele. Mégis tud különbséget tenni aközött, ami volt 1990 előtt, és aközött, ami 2010 óta van. A másik legjobb haverom elvakult Jobbik szavazó volt és most Mi Hazánk szavazó lett (legalábbis 2019 nyarán és őszén rájuk szavazott) és vele is kitűnően tudunk beszélgetni, még sokszor jobban, mint a Fidesz szavazókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!