Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Urambátyám ország vagyunk?

Urambátyám ország vagyunk?

Figyelt kérdés

2022. jan. 23. 13:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%
Kicsit.
2022. jan. 23. 13:15
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Cigányisztán vagyunk, amúgy igen.
2022. jan. 23. 13:17
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Igen, ezért nem jó, ha minden ponton egy párt emberei ülnek, mert nincsen ellensúly. Ha valami kell, akkor a haver leszól a másik havernek, és elintézik. Nem alkalmas emberek kerülnek a posztokra, hanem a haver rokona, stb. stb.
2022. jan. 23. 13:22
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Index - Gazdaság - Az urambátyámvilág ára

A legújabb kutatások szerint azok a társadalmak, ahol a kapcsolatoknak nagyobb szerepük van az előrejutásban, mint a tudásnak és szorgalomnak, kevésbé képesek alkalmazkodni a változásokhoz, mint meritokratikusabb versenytársaik. Ez előbb-utóbb gazdasági lemaradáshoz vezet.

[link]

2022. jan. 23. 13:23
 5/11 Fsms ***** válasza:
19%
#5 sajnos igaza van. Már lemaradtunk, EU belül Bulgáriát előzzük. Vicc.
2022. jan. 23. 13:27
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

6: az a furcsa, hogy a fideszeseket ez miért nem zavarja, hiszen a lemaradás érinti fogja hosszú távon őket és a gyerekeiket is

Az a tragikus, hogy a fidesz a szavazóival elfogadtatta, hogy aki másra szavaz, az áruló, ezért a kritikának nincs helye.

Milyen lehetősége van így egy fideszes szavazónak arra, hogy odahasson, hogy kevésbé legyen urambátyámvilág? Tegyük fel, hogy felkeresi a képviselőjét, és elmondja neki, hogy ez zavarja őt, tenni kellene valamit, mire a képviselő azt mondja neki, hogy azt akarod, hogy visszajöjjenek a "kommunisták"? És ezzel le van szerelve minden kritika. Minden megy tovább ugyanúgy.

Szóval az értelmesebb fideszeseket is kellene, hogy zavarja, hogy ez az aki nincs velünk, az ellenünk van hozzáállás őket is eszköztelenné teszi a politika befolyásolásában, semmi kontrolljuk nincs így a pártjuk felett.

2022. jan. 23. 13:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Arról jutott eszembe, hogy munkahelye még úgy nem jutottam be, hogy beadtam a jelentkezési lapomat. Nekem ott ismerőssel, kisfőnökkel, bár akárkivel beszélnem, bratyiznom kellett.
2022. jan. 23. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
8: Én meg az összes helyemre jelentkezés útján jutottam be.
2022. jan. 23. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajna igen, így a "fejlett" XXI. sz.-ban is. Nem szégyen ez?
2022. jan. 23. 13:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben
2022. jan. 23. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!