A fidesz 16 éve alatt egyszer adott 13. havi nyugdíjat, a Medgyessy-Gyurcsány kormány 7 év alatt 7-szer. Akkor ki tett többet a nyugdíjasokért?
"ja, el is ment rá a magánnyugdíjvagyon, amire a kormány kötelezte a pénztárakat, hogy államkötvényeket vásároljanak belőle"
Ez mondjuk egy baromi erős csúsztatás.
Ugyanis 3 csomag létezett eltérő kockázattal. Mindegyik tartalmazott állampapírt is eltérő mértékben. A 40 alattiaké kevesebb, mint fele arányban tartalmazott állampapírt.
Szóval igen, azt a fidesz nyúlta le. És nyoma sincs. Ahogy a magánszámláknak sem.
Én meg köszi, jól vagyok, a nyugdíjpénztáram tavaly is szépen hozott. Pedig a piszkok eltőzsdézték a pénzemet a kormány szerint.
"Ugyanis 3 csomag létezett eltérő kockázattal. Mindegyik tartalmazott állampapírt is eltérő mértékben. A 40 alattiaké kevesebb, mint fele arányban tartalmazott állampapírt."
hát azt a részét, amiről te döntötted el, azon lehet léteztek csomagok, de 90%-át kötelezően államkötvényre kellett befektesse a pénztár
merthogy ez szerepelt a jogszabályban
szóval igen, a csótány tapsolta el, hogy 2006 után még egy utolsó hatalmasat lophassanak
"Pedig a piszkok eltőzsdézték a pénzemet a kormány szerint."
csak a ballibkók lehettek ilyen hülyék, hogy a profit a biztosítóé a kockázat az államé
a befizető? milyen befizető?
"hát azt a részét, amiről te döntötted el, azon lehet léteztek csomagok, de 90%-át kötelezően államkötvényre kellett befektesse a pénztár"
Ez egész egyszerűen kamu. Egyedül az alacsony kockázatúban volt 70% feletti az állampapír aránya. A közepes kockázatúban kb fele fele, a magas kockázatúban kevesebb, mint 40%.
"csak a ballibkók lehettek ilyen hülyék, hogy a profit a biztosítóé a kockázat az államé
a befizető? milyen befizető?"
Sosem voltam ballib, de üdvözlendő ez a csőlátás.
Mellesleg hadd áruljak el egy titkot: ma is vehetsz állampapírt.
jó akkor legyen 70%
a lényeg, hogy jelentős részéből államkötvényt volt KÖTELEZŐ vásárolni, és még jutalékot is kellet fizetni, mert nekik az munka, hogy államkötvényt vásárolnak
és még az állam is fizetett egy költségtérítést
tehát egy jól átláthatóan mocskos nagy lopás volt az egész, és köze nem volt a magánvagyonhoz
ha annyira magánvagyonokat akar létrehozni az állam, akkor ne vegye el az emberek pénzét, ez ilyen egyszerű
és most is lehet államkötvényt venni
azzal a különbséggel, hogy most eladni is lehet
"akkor legyen 70%
a lényeg, hogy jelentős részéből államkötvényt volt KÖTELEZŐ vásárolni, és még jutalékot is kellet fizetni, mert nekik az munka, hogy államkötvényt vásárolnak"
Ja, te most azt sérelmezed, hogy az embereknek valami jó lett volna?
"tehát egy jól átláthatóan mocskos nagy lopás volt az egész, és köze nem volt a magánvagyonhoz"
A fejedben... Ott..
Voltam yan szemét, hovy nem adtam a magánnyugdíjamat. Minden évben nyereséggel zárok.
"ha annyira magánvagyonokat akar létrehozni az állam, akkor ne vegye el az emberek pénzét, ez ilyen egyszerű"
Pont az emberek pénzét nyúlták le a manyup pénzzel.
És nem látom a magánszámlákat.
"azzal a különbséggel, hogy most eladni is lehet"
A történet szempontjából ez egy lényegtelen információ.
Mi lett volna jó az embereknek? Belekényszerítettek egy csomó embert ebbe a borzadályba, amit egyébként elloptak a fenébe a szocik, csak hogy ki lehessen fizetni a 13. havi nyugdíjakat, meg fizetni a külföldi tőkés haverokat.
Miért kell neked egy ilyen nanny state ostobaság, hogy magánnyugdíjad legyen? Miért kell az, hogy bármikor egy ocsmány enyveskezű szoci azt kifizesse a felosztó ki rendszerben?
"A történet szempontjából ez egy lényegtelen információ."
Már miért lenne lényegtelen? A MAGÁN az én olvasatomban azt jelenti, hogy akkor és azt csinálok vele amit akarok.
A MANYUP rendszerben pedig nem jelentette ezt.
"Mi lett volna jó az embereknek? Belekényszerítettek egy csomó embert ebbe a borzadályba"
Ez a "borzadály" garantálta volna, hogy az emberek ne csupasz seggel álljanak ott a nyugdíjas kort elérve. Ugyanis felismerte az állam, hogy a felosztó kiróvó ny. rendszer nem tartható fenn sokáig, a magyar megtakarítási hajlandóság pedig egy szinten állt a pénzügyi kultúránkkal.
amit egyébként elloptak a fenébe a szocik, csak hogy ki lehessen fizetni a 13. havi nyugdíjakat, meg fizetni a külföldi tőkés haverokat."
" Miért kell neked egy ilyen nanny state ostobaság, hogy magánnyugdíjad legyen?" most írtam le.
" Miért kell az, hogy bármikor egy ocsmány enyveskezű szoci azt kifizesse a felosztó ki rendszerben?"
Kevesebb gyűlölet, több gondolkodás... Hasznos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!