Miért változott meg a tudomány állása a vírussal kapcsolatban? (lent)
Amikor ez az egész pandémia elkezdődött akkor az volt a narratíva (és egyébként teljesen logikusan). Hogy ezt a vírust igazából nem lehet megállítani, és mindenképpen át fog menni a lakosságon a lényeg hogy "a görbe" az lapos maradjon és ne terhelődjön túl az egészségügyi ellátó rendszer.(lezárások, korlátozások, kijárási tilalom) Aztán ha mindenkin átment a vírus akkor ez egy mindig velünk maradó betegség lesz mint pl az influenza. És utána az a lényeg hogy az idősek és veszélyeztettek beoltassák magukat ha akarják.
Na én nekem eddig van meg, eddig értettem és tartottam logikusnak a dolgokat. Aztán utána (meg persze közben is) a média a korribbinál is aljasabb módon pánikot keltve lovagolta (és lovagolja) meg egyre változatosabb clickbait címekkel, amire mindenki rákattint. Most ott tartunk hogy 3x oltott emberek nem mernek egymással találkozni "mer a vírus mindmeghalunk"
Az én baráti és ismerősi körömben kvázi a duplagondol művelét hajtom végre magamban mielőtt megszólalok és azon aggódok hogy mikor fognak vasvillára hányni és kitagadni a véleményem miatt(vica-versa). Olyan szintű polarizáció és gyűlölet van az emberek között amirol korábban azt hittem nem fordulhat elő.
Itt nem is közvetlen az államhatalom hanem az emberek egymást abuzálják. Vagy vérmes veszekedések, térítések vannak egymás felé családok barátok között vagy egymás felszopkodása és kölcsönös vállveregetése, erkölcsi magaslatban érzése ha éppen egyik vagy másik oldalhoz tartozik.
Miért nem az a narratíva mint ami az elején volt a görbékkel és az áteséssel, idősek védelmével? Hol volt az a pont ahol az egész átfordult? Miért van törvény arról hogy tilos félelmet kelteni közösségekben ha a miniszter elnök azt mondja be kell oltanom magam mert meg fogok halni? Ez belefér?
Egyébként be vagyok oltva kétszeresen de hamarosan ez semmit nem fog érni és mehetek a következőre :D
Azért kérdező te sem vagy annyival jobb, mert a leírásodból jól kivehető, hogy melyik oldalt képviseled.
Én pl. ezen az oldalon leírtam egy mozis kérdéshez, hogy miért nem tartom jó ötletnek a mozizást és néhány holdkóros rögtön nekem esett. Pedig csak a kérdésre válaszoltam, nem írtam semmit azokra, akiket nem érdekel a vírus, stb. Ők voltak azok, akik erőszakosan, agresszívan akartak téríteni a saját álláspontjukra és úgy beállítani azt, mintha az lenne az abszolút igazság.
Engem teljesen hidegen hagy, hogy más mit gondol a vírusról. Mindenki a saját sorsának a kovácsa. De nem fogok egy általam butaságnak tartott dolgot csinálni azért, hogy elnyerjem "vírustól nem félő" egyének elismerését.
Ha valaki fél, hogy elkapja, akkor azt tartsd tiszteletben. És akkor lehet kevesebb lesz a gyűlölet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!